26 квітня, 2024
Ми в соцмережах
  • Головна
  • Суспільство
  • Справа про держзраду: житомирський суд продовжив домашній арешт Василю Муравицькому

Справа про держзраду: житомирський суд продовжив домашній арешт Василю Муравицькому

  • 11 січня, 2019 8:36
Блогер Василь Муравицький, якого звинувачують у державній зраді, залишиться під домашнім арештом до 10 березня. Відповідне рішення 10 січня ухвалив Корольовський районний суд Житомира, повідомляє Радіо Свобода.

Прокурор Вадим Левченко наполягав на тому, щоб взяти Муравицького під варту без права внесення застави. Натомість адвокатка блогера Світлана Новицька вимагала звільнити його і з-під домашнього арешту, щоб він мав можливість лікуватися і утримувати сім’ю.

Суд, втім, не задовольнив вимоги жодної зі сторін і залишив запобіжний захід чинним ще на 60 діб.

Крім того, двоє адвокатів Муравицького – Андрій Доманський та Руслан Берещенко – розірвали угоди про надання йому захисту. Таким чином, наразі його захищає тільки Новицька.

Нагадаємо, 2 серпня 2017 року суд заарештував житомирського журналіста Василя Муравицького, якого звинувачують за кількома статтями КК.

Зокрема за ч. 2 статті 110 (посягання на територіальну цілісність і недоторканність України), частини 1 статті 111 (державна зрада), частини 2 статті 161 (порушення рівноправності громадян залежно від їх расової, національної приналежності), частини 1 статті 258- 3 (участь в діяльності терористичної організації) Кримінального кодексу України.

За даними СБУ, в Житомирській області Муравицкий, за вказівкою російських кураторів, "готував і поширював антиукраїнські матеріали". Підготовлені статті публікувалися на шести інтернет-сайтах, які адміністрували з РФ і тимчасово окупованих територій України.
Поділитись

Новини по темі: