24 квітня, 2024
Ми в соцмережах
  • Головна
  • Суспільство
  • На дорогах Житомирщини в січні зловили 65 п'яних водіїв. Поліція лякає новими штрафами

На дорогах Житомирщини в січні зловили 65 п'яних водіїв. Поліція лякає новими штрафами

  • 9 січня, 2019 17:28
Упродовж вихідних та святкових днів січня на автошляхах Житомирської області працюють посилені наряди патрульних та груп швидкого реагування поліції. 

Як повідомили «Журналу Житомира» в ГУНП Житомирщини, інспектори уже виявили та припинили понад тисячі порушень Правил дорожнього руху. Серед порушників – 65 водіїв, які керували автомобілем у стані алкогольного сп’яніння. 

Відносно них поліцейські оформили відповідні матеріали за ознаками правопорушення, передбаченого ст. 130 (Керування транспортними засобами… особами, які перебувають у стані алкогольного, наркотичного чи іншого сп’яніння…) Кодексу України про адміністративні правопорушення.

Відповідальність за подібне діяння передбачена у вигляді штрафу розміром 10200 гривень та позбавлення права керування на 1 рік. Якщо ж такі дії вчинені повторно упродовж року, сума штрафу зростає до 20400 гривень, а позбавлення – до 3 років. За третій факт – 40800 штрафу та відповідно позбавлення прав на 10 років. 

Втім, як прокоментував начальник Управління превентивної діяльності ГУНП Олександр Ляхович, з 1 січня 2020 року таке порушення вважатиметься кримінальним проступком і відповідно каратиметься ще більш серйозно. Штраф за керування транспортом у стані алкогольного, наркотичного чи іншого сп’яніння складатиме від 17000 до 34000 гривень. Крім того, у порушника забиратимуть права на строк до 3 років. Якщо ж ситуація повториться, то штраф теж збільшиться. Він складатиме 51000 гривень.
Поділитись

Новини по темі: