29 березня, 2024
Ми в соцмережах
  • Головна
  • Кримінал
  • Телефонні шахраї атакують житомирських пенсіонерів, виманюючи десятки тисяч гривень

Телефонні шахраї атакують житомирських пенсіонерів, виманюючи десятки тисяч гривень

  • 9 січня, 2019 15:28
Дві літні жительки Житомира, які рятували з вигаданої халепи своїх синів, втратили значні суми заощаджень. Про це інформує ГУ Нацполіції Житомирської області.

6 січня до Житомирського відділу поліції звернулась 75-річна житомирянка із повідомленням про неприємність, в яку потрапила через надмірну довірливість. Як з’ясувалося, на стаціонарний номер зателефонував нібито її син і сказав, що потрапив у дорожньо-транспортну пригоду. З його вини постраждали люди й тепер він має терміново заплатити за їх лікування. 

Сполохана жінка, звісно, погодилась допомогти «синові» й обговорила з ним наявні у квартирі заощадження. А той повідомив, що віддати треба все і навіть більше. Мовляв, сам приїхати за грошима не зможе, а віддати їх треба чоловіку, який за кілька хвилин під’їде до неї додому. 

Поки жінка зібрала наявні кошти, у двері її квартири подзвонив «посильний». Йому жінка й віддала понад 110 тисяч гривень у національній та іноземній валюті, ще й передала золоті ювелірні вироби. 

Згодом пенсіонерка набрала номер свого сина, аби повідомити, що вона виконала його прохання, чим неабияк спантеличила чоловіка, адже насправді з ним нічого подібного не трапилось і ніякі кошти у матері він не просив. 

Наступного дня аналогічна заява надійшла від ще однієї літньої житомирянки, 1938 р.н. За подібних обставин, рятуючи свого сина з неіснуючої халепи, пенсіонерка віддала невідомому чоловіку понад 2 тисячі доларів США. 

Обидва факти внесені до Єдиного реєстру досудових розслідувань за ст.190 (Шахрайство) ККУ. У рамках кримінальних проваджень поліцейські встановлюють осіб, причетних до вказаних ошуканств. Водночас правоохоронці наполегливо закликають громадян: якщо вам телефонують незнайомці і сповіщають про неприємність з рідною людиною, одразу телефонуйте 102. 
Поділитись

Новини по темі: