26 квітня, 2024
Ми в соцмережах

Обласний автодор прокоментував стан дороги Житомир – Попільня

  • 8 січня, 2019 14:01
Служба автомобільних доріг у Житомирській області прокоментувала відео, в якому показаний жахливий стан автодороги Р-18 Житомир – Попільня.

"Автомобільна дорога Р-18 Житомир – Попільня – Сквира – Володарка – Ставище є шляхом регіонального значення на території України. Проходить територією Житомирської та Київської областей через Житомир – Попільню – Сквиру – Володарку – Ставище. Загальна довжина – 152,2 км. На балансі САД у Житомирській області знаходиться майже 84 кілометри", – зазначають у САД.

Шлях побудований окремими ділянками, починаючи з 1930 року, капремонт подекуди проводився лише у 1993-1999 роках.

У 2017-2018 роках на близько 6-ти кілометрах шляху в Житомирському районі було виконано поточний середній ремонт. У 2018-му – за рахунок коштів з експлуатаційного утримання було виконано ямковий ремонт покриття. Відремонтовано 60,8 км – майже 100 тисяч квадратних метрів покриття.

Деякі ділянки шляху наразі повністю вичерпали свій ресурс.

"Служба автодоріг в області неодноразово зверталась з проханням про збільшення ліміту фінансування на даний шлях, адже обмежене фінансування не забезпечує найменшу необхідність для забезпечення безпеки руху. Та все ж, при настанні сприятливих умов підрядник планує приступити до виконання аварійного ямкового ремонту на а/д Р18 холодним асфальтобетоном", - інформує Служба автодоріг.

Нагадаємо, у мережі показали відео, яке зняв відеореєстратор на розбитій дорозі, що веде з Житомира в Попільню.
Поділитись

Новини по темі: