28 березня, 2024
Ми в соцмережах
  • Головна
  • Суспільство
  • Екс-медсестри створили в Житомирській області пансіонат для самотніх пенсіонерів. ФОТО

Екс-медсестри створили в Житомирській області пансіонат для самотніх пенсіонерів. ФОТО

  • 4 січня, 2019 12:59
Дві колишні медсестри в селі Іванопіль на Житомирщині створили пансіонат для людей похилого віку. Кімнати для стареньких власними силами облаштували у непрацюючому відділенні місцевої лікарні. 

Заклад розрахований на пенсіонерів, які лишились самі. Жити у пансіонаті люди похилого віку можуть тимчасово або постійно, інформує 5 канал.

Цього року Людмилі Сікорській виповниться 80. Усе життя вона працювала на будівництві. Син після армії лишився на Далекому Сході. З того часу жінка жила сама, тримала господарство. Нині не має здоров'я про себе дбати. Прихисток знайшла у пансіонаті.
 

"Годують добренько: на обід – борщ, друге. На сніданок – суп, чай, хліб з маслом. Можна жити. Працювала, я оце цю лікарню строїла, школу, музичну школу, квартири строїла, все-все… І заробила 2,8 тис. грн пенсії", – розповідає мешканка пансіонату.


Нині тут мешкають 16 стареньких. Найстаршій підопічній – 93 роки. Відкрили заклад дві колишні медсестри. Для облаштування кімнат обрали приміщення колишнього терапевтичного відділення місцевої лікарні. Ремонтувати кімнати допомогли однодумці. Будівельними матеріалами поділилися місцеві мешканці та волонтери. Місцева влада допомагала пансіонату дровами, селяни – робочими руками.
 

"Особлива подяка іванопільчанам, які нам дуже допомагають продуктами, грішми, матеріально, приходять відвідувати підопічних – це найголовніше для нас. Місцеві надали нам картоплі, моркви, цибулі, закруток багато дають", – каже директор та ідейник БО "БФ "Лікарня Іванопіль" Тетяна Карп'юк.


Держава надає кошти на утримання літніх людей, які не мають близьких родичів. У мешканців пансіонату діти є, але здебільшого живуть за кордоном. Тому претендувати на утримання від держави вони не можуть.

За проживання у пансіонаті мешканці щомісячно віддають 75% своєї пенсії. Натомість отримують 4-разове харчування, ліки, чистий одяг і постіль. У закладі вистачить місця для 45 людей літнього віку.









Поділитись

Новини по темі: