19 квітня, 2024
Ми в соцмережах

У Житомирі на базі агроуніверситету створять регіональний космічний центр

  • 3 січня, 2019 13:08
Житомирський національний агроекологічний університет підписав угоду про співпрацю у сфері космічної, наукової і науково-технічної діяльності з Національним центром управління та випробувань космічних засобів. 

Про це "Журналу Житомира" повідомили у прес-службі житомирського агроуніверситету.

За словами ректора університету Олега Скидана, важливість цього співробітництва полягає у спільному використанні технічних засобів, методів моделювання складних систем, алгоритмічного, методичного та програмного забезпечення з метою проведення досліджень у галузі супутникової навігації, дистанційного зондування Землі та інформаційних технологій тощо.
 

"Це історична подія не лише для нашого навчального закладу, але й для всієї Житомирщини. Зокрема, у рамках угоди передбачено створення Регіонального космічного центру "Полісся". Також досягнуто домовленості з Національним авіаційним університетом та Національним центром управління та випробування космічних засобів ДКА про співпрацю та реалізацію спільних проектів у космічній сфері", – відзначає ректор ЖНАЕУ.


У рамках співпраці на базі Житомирського національного агроекологічного університету у січні 2019 року відбудеться круглий стіл "Космічні технології в агробізнесі та екології", а навесні 2019 року – Національний космічний Форум.
Поділитись

Новини по темі: