26 квітня, 2024
Ми в соцмережах
  • Головна
  • Політика
  • «Ми зробили чимало»: Порошенко розповів про підсумки дії воєнного стану

«Ми зробили чимало»: Порошенко розповів про підсумки дії воєнного стану

  • 26 грудня, 2018 17:10
Президент Петро Порошенко під час засідання Ради національної безпеки і оборони України 26 грудня повідомив, що запровадження воєнного стану було вчасним і необхідним.

Глава держави зазначив, що введення воєнного стану дозволило здійснити цілу низку організаційних та мобілізаційних заходів, які підвищили рівень боєздатності Збройних Сил України та спроможність держави відповідати на загрозу повномасштабного російського вторгнення в нашу країну.
 

«Російська загроза нікуди не поділася. І можливо, якби не вибори, ми би попросили Верховну Раду продовжити воєнний стан. Але і за цей місяць в умовах воєнної тривоги для зміцнення обороноздатності ми зробили чимало», - зазначив Президент.


Він повідомив, що за період воєнного стану Міністерство оборони та Генеральний штаб здійснили передислокацію військ в ті райони, де вони найбільш необхідні для відбиття ймовірних атак з боку Росії.

«Туди, де за нашою інформацією, ситуація була найбільш загрозлива», - сказав Президент. 

Він також повідомив, що була посилена система протиповітряної оборони в південних та східних областях.
 

«На два-три місяці була прискорена передача техніки та озброєнь у війська, були мобілізовані та провели навчальні збори резервісти першої черги. Збори проводилися у складах бригад та навчальних центрів. Ще раз ми відчули дуже могутнє плече підтримки з боку учасників бойових дій, які продемонстрували готовність в будь-який момент миттєво повернутися до строю», - сказав Президент.


Верховний Головнокомандувач ЗСУ також повідомив, що за час дії воєнного стану у військовій сфері вдалося здійснити низку комплексних заходів – від стратегічного до тактичного рівня.

«Без воєнного стану втілити їх у життя було би значно складніше, а деякі – неможливо. Сьогодні ми скористалися цим і це було зроблено», - підсумував Петро Порошенко.

Як повідомляв «Журнал Житомира», сьогодні, 26 грудня о 14:00, завершилася дія воєнного стану, введеного в 10 областях України.
Поділитись

Новини по темі: