24 квітня, 2024
Ми в соцмережах

У Житомирі відкрили перший в країні Будинок ветерана. ФОТО

  • 24 грудня, 2018 8:53
В Житомирі на базі Центру вертебрології розпочав свою роботу перший в Україні Дім ветерана. Днями там відбулася перша установча нарада Ради ветеранів при Міністерстві у справах ветеранів.

Про це «Журналу Житомира» повідомили у Житомирській облдержадміністрації.

Участь у відкритті засідання взяли Віце-прем’єр-міністр – Міністр регіонального розвитку, будівництва та ЖКГ України Геннадій Зубко, Міністр у справах ветеранів Ірина Фріз, голова Житомирської ОДА Ігор Гундич.
 

«Житомирщина є лідером не лише з децентралізації, але і за кількістю військовослужбовців. Нове Міністерство у справах ветеранів буде робити насамперед ту роботу, щоб залучати ветеранів до активного життя – це можливість розвитку, можливість реалізувати свої бізнес-проекти, побачити себе в майбутньому України. Приємно, що саме на базі Центру вертебрології починає працювати Дім ветерана. Він дасть можливість учасникам АТО знайти себе у суспільстві», – зазначив Геннадій Зубко.


За словами голови ОДА Ігора Гундича, Дім ветерана – це пілотний проект, який може далі реалізовуватися в інших областях.
 

«Сьогодні саме у Житомирі відбувається перша установча нарада Ради ветеранів при Міністерстві у справах ветеранів. Вона сформована з представників з усіх областей України, а її керівником обрано відомого учасника АТО з Житомирщини – Володимира Лагуту, який користується авторитетом серед бійців. Мета Ради – щоб стратегічна комунікація між міністерством та регіонами була побудована якнайкраще. Думаю, вона буде ефективним органом», – зазначила Міністр у справах ветеранів Ірина Фріз.


Нагадаємо, Будинок ветерана працює за принципом «єдиного вікна» – разом з професійною медичною допомогою, процедурами по реабілітації, наданих в Центр вертебрології, захисники будуть отримувати тут допомогу по соціалізації і поверненню до мирного життя, емоційно розвантажитися. Будинок стане і хабом для роботи ветеранських та волонтерських організацій.















Поділитись

Новини по темі: