25 квітня, 2024
Ми в соцмережах

В Україні заборонили газові котли в новобудовах

  • 21 грудня, 2018 21:29
  • 2
У нових житлових будинках в Україні не допускається розміщення побутових газових теплогенераторів з закритими і відкритими камерами згоряння.

акі правила передбачені новими державно-будівельними нормами (ДБН) з проектування газових побутових теплогенераторів в нових житлових будинках, повідомив віце-прем'єр-міністр, міністр регіонального розвитку України Геннадій Зубко.

"Часто нехтування правилами установки і експлуатації газових теплогенераторів призводить до трагічних наслідків – кілька поверхів злітають в повітря в результаті вибухів. Нові ДБН покладуть край цій проблемі", – підкреслив Зубко.

Зубко пояснив, що з набуттям чинності нових ДБН допускається установка для опалення та гарячого водопостачання в індивідуальних і багатоквартирних житлових будинках до трьох поверхів теплогенераторів потужністю до 30 кВт.
 

Обов'язкові умови для такої установки:

  • приміщення кухні висотою не менше 2,2 м з наявністю природного освітлення (незалежно від наявності плити);
  • площа припливного пристрою повинна становити не менше 0,025 м²;
  • в приміщеннях кухонь, інтегрованих в структуру житлової кімнати, допускається установка тільки теплогенераторів з закритою камерою згоряння.

Теплова потужність конвекторів, що встановлюються в житлових приміщеннях, не повинна перевищувати 7,5 кВт. При цьому приміщення повинні бути обладнані контролем концентрацій газу.

Нагадаємо, раніше в Україні вже оновили ДБН. Наприклад, сміттєпроводи в будинках перестали бути обов'язковими.

В Україні заборонили газові котли в новобудовах
Поділитись

Новини по темі:

Комментарии

23 грудня, 2018 22:24:53

"акі правила", Це як розуміти?

23 грудня, 2018 22:25:47

А взагалі - дурдом. Замість дозволити людям автономне опалення з жорстким технічним наглядом - заборона.