29 березня, 2024
Ми в соцмережах

Рятувальники просять житомирян не виходити на тонку кригу

  • 14 грудня, 2018 17:07
  • 1
Днями фахівці Управління ДСНС Житомирщини провели рейд у житомирському гідропарку на річці Тетерів, аби застерегти населення від пригод на воді. Як запевняють рятувальники, у зв’язку з підвищенням температури, вихід на лід, особливо на незнайомому водоймищі, може бути вкрай небезпечним. 

Сьогодні товщина льодового покриву близько 7 см. Тому завзятим рибалкам слід зважати на те, що зимова ловля риби потребує особливо суворого дотримання правил безпеки при знаходженні на льоду.

Вони повинні знати, що не можна пробивати поряд одна від одної багато лунок. Необхідно уникати розташування великими групами на одному місці, рибалити на переправах, поблизу вимоїн та занадто далеко від берега. Із собою завжди повинні мати міцну мотузку довжиною 12-15 м, а також дошку або велику гілку. Ці важливі аспекти рейдовики пояснювали рибалкам-екстрималам, яких застали на річці.

Крім того, рятувальники роздавали інформаційні листівки відпочиваючим у гідропарку із правилами безпеки під час перебування біля водойм та навчали як допомогти людині, яка тоне.
 




Поділитись

Новини по темі:

Комментарии

Hoakina
14 грудня, 2018 17:51:17

бачила такого рибака вчора, вгашеного в хлам, а потім рятуй їх