19 березня, 2024
Ми в соцмережах

До Житомирської області йде негода: синоптики попереджають про снігопади та пориви вітру

  • 11 грудня, 2018 15:38
На території Житомирської області 12-13 грудня очікується ускладнення погодних умов – сильні опади снігу та дощу, хуртовина, пориви вітру 15-20 м/с.

Найголовніше у цей період – забезпечити координацію між областями щодо транспортного сполучення і логістики. Про це говорили сьогодні, 11 грудня, на оперативному засіданні штабу ДСНС під головуванням Віце-прем’єр-міністра – Міністра регіонального розвитку, будівництва та ЖКГ України Геннадія Зубка. У селекторній нараді також взяли участь керівник апарату ОДА Олексій Шатило та начальник управління цивільного захисту населення ОДА Сергій Безносюк.
 

«Необхідна повна координація між областями і регіональними штабами. Ми затвердили план заходів щодо забезпечення координації з центральним рівнем. Керівником штабу є Укравтодор з залученням інших міністерств, ДСНС, підрозділів Нацгвардії і ЗСУ. Але, я наголошую вкотре, не потрібно чекати на рятувальників, які справляться з усіма ситуаціями. Попередньо має бути проведено роботу щодо координації між усіма областями. Голови ОДА вже визначили заступників, які координуватимуть роботу з іншими областями. Вони мають чітко прорахувати логістику і у разі необхідності – перекрити рух на автомагістралях», – сказав Геннадій Зубко.


Також він звернув увагу регіонів на минулорічний досвід надзвичайних погодних умов. Особлива увага – транспортне сполучення і логістика, забезпечення транзитних стоянок біля автомагістралей. Це, в першу чергу, Київська, Чернігівська, Черкаська, Миколаївська і Одеська області, а також траса Е40 у Житомирській області.

Довідково. З 12 грудня відбудеться ускладнення погодних умов у семи областях, а в ніч на 13 – сильні опади, дощ – ще в шести областях. У зоні ризику: 12 грудня – у Чернігівській, Київській, Житомирській, Черкаській, Полтавській, Кіровоградській, Миколаївській областях – сильний сніг, хуртовини, пориви вітру 15-20 м/с. Вночі 12 грудня – у Харківській, Луганській, Донецькій, Запорізькій, Херсонській та Дніпропетровській областях сильні опади, – дощ.

Як повідомляв «Журнал Житомира», раніше в Житомирській області створили оперативний штаб для боротьби з негодою.
Поділитись

Новини по темі: