19 квітня, 2024
Ми в соцмережах
  • Головна
  • Кримінал
  • У лісах Житомирщини під час рейду затримали дві групи браконьєрів

У лісах Житомирщини під час рейду затримали дві групи браконьєрів

  • 11 грудня, 2018 13:34
11 грудня уночі під час профілактичних заходів на Житомирщині спільна рейдова група поліцейських та єгерів затримали два автомобілі, в яких перевозилась зброя, приціли нічного бачення, глушники та інші знаряддя для полювання.

"Близько півночі у лівсосмузі, неподалік с. Білки, поліцейські зупинили автомобіль Renault Kangoo. За його кермом перебував 29-річний житель м. Коростишева, а поряд два пасажири. Під час огляду авто поліцейські виявили   мисливську гвинтівку з прицілом нічного бачення та глушником. За зовнішним виглядом зброя має ознаки конструктивних змін", - розповіли "Журналу Житомира" в ГУНП Житомирщини.

Ще за дві години рейдова група уже на автодорозі Радомишль – Іванків, поблизу райцентру, зупинила автомобіль "Mitsubishi Carisma" під керуванням 31-річного жителя Малинського району. У цій машині, де разом з водієм знаходились ще два пасажири, також знайшлася зброя - мисливський карабін з прицілом нічного бачення та глушником.

В обох випадках зброя була вилучена для проведення відповідних експертних досліджень. За цими фактами розпочато кримінальні провадження за ознаками правопорушення, передбаченого ст. 263-1 Кримінального кодексу України. Санкція статті передбачає відповідальність у вигляді позбавлення волі на термін від 3 до 7 років.

"З початком сезону полювання на копитну дичину та хутрового звіра ми активізували профілактичні рейди, які проводимо разом з мисливськими товариствами, для попередження та виявлення фактів браконьєрства. Зафіксовані 11 грудня випадки, на жаль, далеко непоодинокі", - сказав начальник Радомишльського відділення поліції Дмитро Нікурадзе.
Поділитись

Новини по темі: