23 квітня, 2024
Ми в соцмережах
  • Головна
  • Суспільство
  • Проект «Поліна»: поліція створить у Житомирі мобільні групи для боротьби з домашнім насильством

Проект «Поліна»: поліція створить у Житомирі мобільні групи для боротьби з домашнім насильством

  • 6 грудня, 2018 16:44
У Житомирі з початку 2019 почнуть працювати дві мобільні групи поліцейських із запобігання домашньому насильству. Групи працюватимуть у рамках запровадження запровадження проекту «ПОЛІНА» (ПОЛІція проти НАсильства).

Про це «Журналу Житомира» повідомили в ГУ Нацполіції Житомирської області.

Про практичне впровадження проекту «ПОЛІНА» учасникам тематичної зустрічі, що відбулася 6 грудня в Житомирі, розповів помічник Голови Національної поліції України Андрій Ткачов.
 

«Проект упроваджується у всіх регіонах України. У тому числі і на Житомирщині. На початку 2019 року спеціальні мобільні групи запрацюють в усіх обласних центрах, зокрема дві – у м. Житомирі, - повідомив помічник Голови Національної поліції України Андрій Ткачов. – Вони отримуватимуть відповідні повідомлення від операторів «102» та будуть виїздити на місця подій у разі вчинення домашнього насильства. У подальшому проект поширюватиметься на всі населені пункти, у тому числі селища та села, однак у дещо іншій формі, зокрема, завдяки упровадженню ще одного проекту Національної поліції – «Поліцейський офіцер громади».


Уже зараз працівники поліції, які будуть працювати за вказаним напрямом, пройшли відбір та відповідне навчання. 

Крім того, спеціальні тренінги пройшли працівники окремих підрозділів поліції – оператори спецлінії «102», які мають правильно ідентифікувати випадки домашнього насильства, і дільничні офіцери поліції та інспектори ювенальної превенції, які найчастіше стикаються з цим явищем.
Поділитись

Новини по темі: