28 березня, 2024
Ми в соцмережах
  • Головна
  • Житомир
  • Будівлю Корольовської районної ради в Житомирі почали перетворювати у «Прозорий офіс». ФОТО

Будівлю Корольовської районної ради в Житомирі почали перетворювати у «Прозорий офіс». ФОТО

  • 30 листопада, 2018 16:02
В Житомирі, в будівлі Корольовської районної ради, розпочалися роботи з реконструкції приміщень під «Прозорий офіс». Про це повідомляє прес-служба Житомирської міської ради.

Зазначається, що перший «Прозорий офіс» буде відкритий у Житомирі до кінця 2019 року. В ньому буде надаватися більше 200 видів соціальних та адміністративних послуг від реєстрації бізнесу до отримання пенсійного посвідчення та сплати комунальних послуг.

Нагадаємо, 7 грудня 2017 року Житомирською міською радою було прийнято рішення №834, яким визначено створити центри надання соціальних послуг «Прозорий офіс» за адресами: площа Польова, 8 для населення Корольовського району та вул. Перемоги, 55 для населення Богунського району.

За даними адресами буде здійснено реконструкцію адміністративних будівель за сучасними проектами з улаштуванням комфортних зон очікування та прийняття документів, дитячої кімнати, приміщень обробки документів.

Такі офіси вже успішно працюють у багатьох обласних центрах України зокрема у Києві, Вінниці та Харкові.

«Організація «Прозорих офісів» - центрів надання соціальних послуг є новою сучасною формою надання підтримки  тим, хто найбільше її потребує. В Центрах надання соціальних послуг «Прозорий офіс» будуть розташовані системи управління «електронна черга» та інформаційні термінали. За допомогою останніх можна буде ознайомитися з переліком послуг, порядком, умовами і терміном їх надання, а також подивитися зразки заповнення документів. Всі послуги згруповані відповідно до тематики: пільги, матеріальна допомога, допомога по інвалідності тощо. Таким чином, під час одного відвідування в короткий термін можливо буде подати документи та оформити різні види допомог, пільг, субсидій тощо. Всі приміщення будуть облаштовані відповідно до вимог забезпечення доступності для маломобільних груп населення та мають бути зручними як для відвідувачів, так і для персоналу», - розповіли в мерії.

На виконання робіт з організації «Прозорого офісу» у Житомирі Міністерство соціальної політики виділило 15,8 млн гривень.

Раніше головний архітектор міста Юрій Безбородов показав, як можуть виглядати фасади оновлених адміністративних будівель, а також яким буде Центр надання адміністративних послуг у Корольовському районі міста Житомира.















Поділитись

Новини по темі: