28 березня, 2024
Ми в соцмережах
  • Головна
  • Житомир
  • Житомир може стати другим містом в Україні, яке отримає Європейську енергетичну відзнаку

Житомир може стати другим містом в Україні, яке отримає Європейську енергетичну відзнаку

  • 29 листопада, 2018 15:28
Сьогодні, 29 листопада, міжнародні експерти розпочали проведення аудиту по проекту «Енергоефективність в місті Житомирі», що є компонентом отримання Європейської енергетичної відзнаки (ЄЕВ).

Як розповіли «Журналу Житомира» в міській раді, експерти протягом двох днів оцінюватимуть досягнення Житомира в енергетичній політиці та нададуть відповідні висновки.

Міський голова Сергій Сухомлин наголошує, що впровадження енергоефективних проектів є пріоритетним для нашого міста.
 

«У Житомирі впроваджується велика кількість заходів з енергоефективності. Зокрема, ведеться робота із переходу м. Житомира на LED-освітлення, термомодернізації об'єктів бюджетної сфери, реконструкція систем тепло- водопостачання. Вже розроблено та затверджено Муніципальний енергетичний план. На завершальному етапі написання і Концепції інтегрованого розвитку міста: напрацьовано 6 пріоритетів, одним з яких є «Зелене місто», - зазначив міський голова Сергій Сухомлин.


У свою чергу, аудитор та фахівець міжнародного офісу «Європейська енергетична відзнака» Паскаль Штайнгрубер підкреслив, що Житомир рухається у правильному напрямку і він сподівається, що, після проведення аудиту, Житомир стане другим містом України (після Вінниці), яке отримає Європейську енергетичну відзнаку.

Європейська енергетична відзнака - це сертифікат, отриманий за результатами проходження містом енергетичного аудиту, відповідно до системи європейської енергетичної сертифікації. Зараз це – міжнародний інструмент підтримки міст, націлених на стійку енергетичну політику та міський розвиток шляхом раціонального використання енергоресурсів та збільшення частки відновлювальних джерел в енергетичному балансі міста. На сьогодні більше 1200 міст з 12 країн світу беруть участь у ЄЕВ, більше 600 з яких вже отримали цю відзнаку.

Нагадаємо, перед Житомиром стоять амбітні плани - до 2050 року повністю перейти на відновлювані джерела енергії.
Поділитись

Новини по темі: