20 квітня, 2024
Ми в соцмережах
  • Головна
  • Культура
  • Громадська організація за 100 тис. грн зняла фільм про репресії на Житомирщині в 1937-1938 роках. ВІДЕО

Громадська організація за 100 тис. грн зняла фільм про репресії на Житомирщині в 1937-1938 роках. ВІДЕО

  • 29 листопада, 2018 8:47
Громадська організація «Клуб пам'яті» презентувала проект – документальний фільм про репресії на Житомирщині в 1937-1938 роках «Біль пам'яті». Про це «Журналу Житомира» повідомили в прес-службі облдержадміністрації.

Розповіли про проект фільму 28 листопада автор ініціативи, директор фільму Катерина Лозинська, режисер фільму В’ячеслав Майборода, науковйи консультант Тетяна Рафальська. Слухачами та першими, хто познайомився з результатами роботи творчої команди проекту, стали журналісти, представники громадськості, науковці та актори.
 

«Дякуємо всім, хто знайшов час сьогодні прийти та познайомитися з нашим проектом. Ми презентуємо не просто документальний фільм, а сторінку історії, про яку зазвичай згадують раз на рік. У наших планах – дослідити невідомі місця розстрілів та історії сімей репресованих», – звернулася до всіх присутніх Катерина Лозинська.


Фільм знятий в рамках гранту від Житомирської ОДА в 2018 році. Загальна сума проекту фільму склала 99 200 гривень. Зйомки тривали 5 місяців на кількох локаціях в області.
 

«Наш фільм – це максимально правдива і досліджена історія. Сьогодні ми покажемо вам лише кілька хвилин стрічки та моменти, як відбувалися самі зйомки, як ми протягом кількох місяців відтворювали події головних героїв. Від свого імені дякую громадській організації «Клуб пам’яті» за таку чудову ініціативу та облдержадміністрації – за можливість її реалізувати», – розповів режисер фільму В’ячеслав Майборода.


Офіційна прем’єра фільму відбудеться 21 грудня в кінотеатрі «Україна» (м. Житомир, вул. Київська, 13) о 16:00.

 
Поділитись

Новини по темі: