28 березня, 2024
Ми в соцмережах
  • Головна
  • Спорт
  • Шестикласниця з Житомирщини встановили світовий рекорд зі станової тяги. ФОТО

Шестикласниця з Житомирщини встановили світовий рекорд зі станової тяги. ФОТО

  • 28 листопада, 2018 8:57
Учениця шостого класу із міста Малина Житомирської області Тетяна Коростель встановила світовий рекорд зі станової тяги на чемпіонаті з пауерліфтингу, що пройшов у Києві 23-25 листопада. Про це повідомляє прес-служба Малинської міської ради.

«Тетяна Коростель, шестикласниця школи-ліцею №1, вперше виступила на змаганнях такого рівня, показавши сумарний результат 115 кг. Дівчинка, яка важить усього 30 кг, не лише зайняла перше місце та отримала золоту медаль, а й встановила світовий рекорд зі станової тяги у своїй ваговій категорії, подолавши штангу вагою 70 кг», – сказано в повідомленні.

Загалом у чемпіонаті з пауерліфтингу, жиму лежачи та станової тяги серед жінок та чоловіків взяли участь понад 350 спортсменів, серед яких представники Монголії, Латвії, Фінляндії, США, Індії, Туреччини, Грузії, Ізраїлю та інших країн.

Станова тяга – це вправа, яка виконується зі штангою, а також з гантеллю чи гирею, тримаючи їх поміж ніг обома руками. При виконанні станової тяги працюють майже 3/4 всієї м'язової маси.



Поділитись

Новини по темі: