20 квітня, 2024
Ми в соцмережах
  • Головна
  • Суспільство
  • Медики Житомирщини звернулися до «філіалу» Московського патріархату на Житомирщині

Медики Житомирщини звернулися до «філіалу» Московського патріархату на Житомирщині

  • 23 листопада, 2018 15:29
  • 1

Медичні працівники Житомирщини закликали митрополита Житомирського і Новоград-Волинського РЦ Московського патріархату Никодима та митрополита Овруцького і Коростенського РЦ Московського патріархату Віссаріона підтримати створення в Україні Єдиної помісної церкви.

Таким чином медики долучилися до ініціативи керівників області та міста і культурних діячів, які напередодні також звернулися до керівників єпархій РЦ Московського патріархату на Житомирщині підтримати Єдину помісну церкву, - повідомляє сайт ЖОДА. 

Звернення підписали 525 медичних працівників Житомирської області.

 «Медичні працівники, як і священнослужителі, роблять Божу справу, повертаючи до життя людей. Кожного дня, беручи до рук скальпеля або вислуховуючи хворого, ми просимо божої допомоги у своїй роботі. Дуже часто медики, як і священнослужителі, рятують душі від розпачу та зневіри. Тому звертаємося до вас з проханням зрозуміти всю важливість створення єдиної помісної української церкви і дати можливість кожному вірянину обрати той храм, де його душа та серце відчують божу благодать», – йдеться у зверненні.


Нагадаємо, спільне звернення щодо створення єдиної православної церкви до керівників єпархій РЦ Московського патріархату Житомирщини підписали голова Житомирської ОДА Ігор Гундич, голова обласної ради Володимир Ширма та міський голова Сергій Сухомлин, а також з проханням підтримати Єдину помісну церкву звернулися близько 400 культурних діячів області.



Поділитись

Новини по темі:

Комментарии

23 листопада, 2018 18:16:40

Добра справа