29 березня, 2024
Ми в соцмережах
  • Головна
  • Суспільство
  • «Никодим та Віссаріон, не йдіть на провокації Кремля», - ​Керівники області та мер Житомира

«Никодим та Віссаріон, не йдіть на провокації Кремля», - ​Керівники області та мер Житомира

  • 20 листопада, 2018 20:22
  • 1

Приєднатися до процесу творення єдиної української церкви, а також не йти на провокації і розпал релігійної ворожнечі закликали керівники області та міста Митрополитів УПЦ МП Никодима і Віссаріона.

Спільне звернення до керівників єпархій УПЦ Московського партріархату (а нині фактично РПЦ Московського партріархату, - ред.) підписали сьогодні, 20 листопада, голова Житомирської ОДА Ігор Гундич, голова обласної ради Володимир Ширма та міський голова Сергій Сухомлин, - повідомляє сайт Житомирської ОДА.

«Розуміємо, що нині єпископи Української православної церкви Московського партріархату, особливо ті, які готові приєднатися до творення єдиної церкви, перебувають під тиском з боку Москви. Просимо Вас не йти на провокації Кремля та утриматися від дій, що можуть чинитися задля розпалу релігійного протистояння всередині нашої держави та релігійного розколу», – йдеться у тексті звернення.

Крім утримання від дій, що можуть сприяти релігійній ворожнечі, влада області та міста закликала Митрополитів «підтримати процес об’єднання українського православ’я та долучитися до історичного процесу надання Українській православній православній церкві Томосу про автокефалію».

Керівники області та міста зі свого боку також нагадали представникам УПЦ Московського партріархату позицію Президента України: «… українська держава захищатиме право священнослужителів і мирян на вільний вибір церковної юрисдикції, а Вселенський патріарх зі свого боку гарантує повний канонічний захист прибічникам автокефалії в Україні».

Нагадаємо, 11 жовтня Вселенський Патріархат оголосив рішення щодо надання Томосу про автокефалію Українській православній церкві. 14 жовтня жителі Житомирщини разом із вірянами з усієї України помолилися за надання Томосу про автокефалію Українській православній церкві.

Як повідомляв "Журнал Житомира" - Никодим висловів вірність Московській церкві.

 

 

 

Поділитись

Новини по темі:

Комментарии

20 листопада, 2018 20:59:06

А Сухомлин яким тут боком?