29 березня, 2024
Ми в соцмережах
  • Головна
  • Влада
  • Влада, бізнес та політики: в Житомирі проходить обласний форум з децентралізації. ФОТО

Влада, бізнес та політики: в Житомирі проходить обласний форум з децентралізації. ФОТО

  • 16 листопада, 2018 12:54
Сьогодні, 16 листопада, у Житомирі стартував обласний форум «Децентралізація: від об’єднання до розвитку», на який приїхали близько 200 учасників – керівники громад, представники бізнесу і влади

Як розповіли «Журналу Житомира» в ОДА, захід проходитиме упродовж дня у конгрес-холі Житомирського медичного інституту.

До відкриття форуму долучились Віце-прем'єр-міністр – Міністр регіонального розвитку, будівництва та ЖКГ України Геннадій Зубко, голова Житомирської ОДА Ігор Гундич, голова облради Володимир Ширма, міський голова Сергій Сухомлин та народний депутат України Володимир Арешонков.

Розпочався форум із дискусії «Реформи Non-Stop. Реалії та перспективи децентралізації в Україні: регіональний вимір», яку модерує Юрій Єхануров – громадський активіст, екс-Прем’єр-Міністр України та екс-Міністр Оборони України.

Серед учасників – керівники громад Житомирщини та Вінниччини, представники міжнародних організацій: Фредерік Куне, Перший Радник, Керівник відділу «Економічна співпраця, соціальний та регіональний розвиток», Представництво ЄС в Україні, Юлія Єсмуханова, Заступник Директора Програми USAID DOBRE, Оксана Гарнець, Керівник проекту DESPRO в Україні.

Наступні три панельні сесії модеруватиме Андрій Куликов – журналіст, редактор, радіо-, телеведучий, медіа-експерт. Учасники обговорюватимуть теми:
  • «Громада, влада, бізнес: партнерство заради добробуту»;
  • «Міжнародна співпраця – можливості для громад»;
  • «Проекти місцевого розвитку. Кращі практики».
 
Крім того, на форумі відбудеться підписання меморандумів про співпрацю між громадами Житомирської та Вінницької областей.

Загалом форум «Децентралізація: від об’єднання до розвитку» - це майданчик для комунікації влади, громади та бізнесу на якому відбувається синхронізація позицій стосовно результатів впровадження реформи та перспектив її завершення.























Поділитись

Новини по темі: