19 березня, 2024
Ми в соцмережах
  • Головна
  • Події
  • У Житомирській області зіштовхнулись два автомобіля: будьте обережні, на дорогах ожеледиця!

У Житомирській області зіштовхнулись два автомобіля: будьте обережні, на дорогах ожеледиця!

  • 14 листопада, 2018 11:29
У Коростишівському районі Житомирської області зіштовхнулись два автомобіля. Унаслідок ДТП транспортні засоби отримали механічні ушкодження. На щастя, люди не постраждали, нині триває з’ясування причин та обстави події.

Як стало відомо «Журналу Житомира», дорожньо-транспортна пригода сталася сьогодні, 14 листопада, близько 7:10 на 92 км автодороги Київ-Чоп, неподалік с. Царівки Коростишівського району.

«Попередньо, 32-річний водій автомобіля «Geely Emgrand 7» не впорався з керуванням та здійснив зіткнення з автомобілем «Daewoo Lanos» під керування 53-річного водія», - інформує ГУ Нацполіції Житомирської області.

Варто додати, що 14 листопада на території області очікуються опади у вигляді дощу та мокрого снігу. На дорогах ожеледиця. Температура повітря коливатиметься від 0 до +5 градусів. Поліцейські закликають водіїв та пішоходів бути максимально обережними та враховувати погодні умови, вирушаючи у дорогу.

Утримайтесь, по можливості, від поїздок на власному авто. Складна обстановка на дорозі вимагає максимальної концентрації уваги та професійних дій, тож не ризикуйте власною безпекою та оточуючих вас людей.

Керуючи транспортним засобом, будьте максимально обережні, обирайте швидкість руху та дистанцію, що дозволять вчасно зреагувати на зміну дорожньої обстановки. Обов'язково враховуйте час доби, стан проїзної частини та дорожнього покриття, не забувайте вмикати ближнє світло фар чи протитуманні фари.

Пам’ятайте, що мокра, брудна дорога та ожеледь збільшують гальмівний шлях транспортного засобу у кілька разів. Тому, якщо виникає необхідність зупинитися, знижуйте швидкість поступово. Не забувайте при зупинці включати аварійну світлову сигналізацію.

Пішоходам варто переходити дорогу виключно у встановлених місцях, перед цим переконавшись, що водії транспортних засобів помітили та зрозуміли ваші наміри. Для позначення себе на дорозі бажано одягати світлий одяг чи спеціальні жилети, використовувати світловідбивні елементи.

Якщо під час руху ви побачили, що хтось потрапив у скрутне становище через негоду, не будьте байдужими: викличте на допомогу аварійні служби або зателефонуйте на спецлінію «102».
Поділитись

Новини по темі: