27 квітня, 2024
Ми в соцмережах

Ірландці хочуть побудувати на півночі Житомирської області сонячну електростанцію

  • 14 листопада, 2018 8:58
  • 1
Ірландська компанія «Altostrata Energy LLC» має намір реалізувати інвестиційний проект з будівництва фотоелектричної станції в Лугинському районі Житомирської області. Для будівництва електростанції потужністю 62 МВт компанія планує залучити близько 60 млн євро.

13 листопада в Житомирі відбулась зустріч голови Житомирської ОДА Ігора Гундича з представниками «Altostrata Energy LLC». Про це  «Журналу Житомира» стало відомо від облдержадміністрації.
 

«Ми розглядали багато областей для реалізації такого проекту. Не дивлячись на те, що Житомирщина – це північ, що тут сонця на відсотків 40 менше, ніж на півдні, зупинилися тут, тому що нам сподобалося працювати з вами. У вересні 2019-го плануємо запустити вже перший парк сонячних станцій», – розповів генеральний директор «Altostrata Energy LLC» Торстен Меркель.


Інвестори звернулися до керівника області з проханням переглянути і знизити орендну ставку на земельну ділянку на період будівництва.
 

«Ми готові вам сприяти і можемо знизити орендну ставку до 1%, але така оренда буде до 31 грудня 2019 року, коли ви плануєте вводити будівництво в експлуатацію. Якщо у вас амбітні плани і ви фінансово готові це потягнути, з нашою підтримкою за рік це реально реалізувати», – зазначив Ігор Гундич.


Після вирішення усіх земельних питань з компанією буде підписаний договір про оренду землі.





Поділитись

Новини по темі:

Комментарии

14 листопада, 2018 11:40:40

І хто там у нас? Знову зять Рижука Грамотенко?