28 березня, 2024
Ми в соцмережах
  • Головна
  • Події
  • На Житомирщині розслідують смерть 8 людей: підозрюються посадовці комунального підприємства

На Житомирщині розслідують смерть 8 людей: підозрюються посадовці комунального підприємства

  • 13 листопада, 2018 9:13
В місті Бердичів трьох посадовців комунального підприємства підозрюють у порушенні правил безпеки, що призвело до загибелі 8 осіб. Про це інформує прокуратура Житомирської області.

Як повідомляв "Журнал Житомира", 5 березня 2018 року в Бердичеві в квартирі одноповерхового житлового будинку загинули вісім осіб, серед яких - двоє дітей. Попередньо було встановлено, що причиною загибелі людей є отруєння чадним газом.
 

"Під час досудового розслідування установлено, що посадовці комунального підприємства м. Бердичів підробили службову документацію щодо проведення періодичного прочищення димових каналів у багатоквартирному будинку. Крім цього, не забезпечили додержання вимог законодавства при проведенні робіт з підвищеною небезпекою із газовим обладнанням", - повідомляють у прокуратурі.


За інформацією відомства, такі грубі порушення чинного законодавства, технічних вимог та інструкцій охорони праці призвели до загибелі осіб.

Наразі, за погодженням з прокуратурою області, трьом особам комунального підприємства повідомлено про підозру у скоєнні злочину за ч. 2 ст. 272 КК України (порушення правил безпеки під час виконання робіт з підвищеною небезпекою, що спричинило загибель людей).

"Санкція зазначеної статті передбачає покарання - обмеження волі на строк до 5 років або позбавлення волі на строк до 8 років, з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до 3 років", - зазначають у прокуратурі Житомирщини.

Будинок, в якому загинула сім'я
Поділитись

Новини по темі: