28 березня, 2024
Ми в соцмережах
  • Головна
  • Кримінал
  • У Житомирській області виявили склади з краденим та контрабандним військовим майном

У Житомирській області виявили склади з краденим та контрабандним військовим майном

  • 11 листопада, 2018 6:19
  • 1
Головне слідче управління Генеральної прокуратури України під час санкціонованого обшуку складських приміщень, розташованих на території Житомирської області, виявили товари військового призначення, які були раніше викрадені або ввезені в країну  з порушенням митних правил. Про це повідомляє ГПУ.

"Під час проведення обшуку у складських приміщеннях виявлено товари подвійного використання та військового призначення, а саме 84 двигуни до танків Т-72 та інше військове майно невстановленого походження, серед якого 3494 ящики з капсулями від патронів до стрілецької зброї (КВ-24 до патрону 7,62*39, та КВ-16 до патрону 5,45*39 - 300 млн. штук)", - йдеться в повідомленні.

Зазначається, що вибухонебезпечні предмети зберігалися з порушенням вимог безпеки в непристосованих приміщеннях та в безпосередній близькості до електророзподільних щитів та високовольтних мереж.

Досудове розслідування досліджує протиправну діяльність суб’єктів господарювання, які отримали товари подвійного використання та військового призначення внаслідок фінансово-господарських операцій з фіктивними підприємствами, які не ведуть господарської діяльності, а використовуються посадовими особами держпідприємств для легалізації "незаконно набутої продукції, яка виведена з під контролю підприємств оборонно-промислового комплексу та військових частин, або ввезена в Україну з порушенням правил митного оформлення".

Проводиться комплекс слідчих та розшукових дій з метою встановлення усіх обставин кримінального правопорушення та походження виявленого майна, вирішується питання щодо його вилучення.
 











Поділитись

Новини по темі:

Комментарии

Igor Omelchuk
11 листопада, 2018 6:23:21

Цікаво, хто підозрюється?