27 квітня, 2024
Ми в соцмережах
  • Головна
  • Житомир
  • У Житомирі відкрили меморіальні дошки видатним землякам - Олегу Ольжичу та Миколі Сціборському. ФОТО

У Житомирі відкрили меморіальні дошки видатним землякам - Олегу Ольжичу та Миколі Сціборському. ФОТО

  • 9 листопада, 2018 17:37
  • 1
9 листопада у Житомирі в колі митців, за підтримки депутата обласної ради Олени Галагузи, відкрито дошки видатним землякам, почесним громадянам м. Житомира (посмертно) Миколі Сціборському та Олегу Ольжичу

Як розповіли "Журналу Житомира" в Житомирській облраді, дошка Сціборському встановлена на приміщенні обласного управління статистики по вул. Сціборського, 6. Виготовлена з мармуру із написом із золотових літер, скульптор – учасник АТО Ігор Сень, ініціатор – Юрій Градовський. 

Скульптор Василь Фещенко та дизайнер Юрій Дубінін виготовляли із бронзи дошку Ольжичу, яку вкрали на початку 2010-х років на брамі Свято-Успенського собору. Саме тут у 1907 р. було охрещено Олега Ольжича. Дошку відновлено за ініціативи депутата Житомирської обласної ради, голови постійної комісії з гуманітарних питань Олени Галагузи.

“Поступово Житомирщина і обласний центр відроджують національну пам’ять. Варто відзначити, що ці проекти втілювали у життя не просто скульптори, а патріоти, для яких національна ідея – не пусті слова. До речі, щодо дошки Ольжичу був опір з боку осіб, які називають себе краєзнавцями, хоча йшлося насамперед про відновлення пам’ятки місцевого значення. Щиро дякую усім, хто сприяв у реалізації патріотичних та естетичних проектів, які вже увійшли в історію Житомирщини”, - наголосила Олена Галагуза.



Поділитись

Новини по темі:

Комментарии

Юрій Градовський
9 листопада, 2018 18:44:14

Нарешті втілили ми ще один важкий проєкт!