28 березня, 2024
Ми в соцмережах
  • Головна
  • Кримінал
  • Житель Житомирщини кинув гранату у двір товариша, чоловік дивом вижив. ФОТО

Житель Житомирщини кинув гранату у двір товариша, чоловік дивом вижив. ФОТО

  • 8 листопада, 2018 12:16
7 листопада уночі до лікарні було доставлено 33-річного жителя Черняхова з осколковими пораненнями ніг. Як з’ясували поліцейські, травми чоловік отримав у результаті вибуху гранати, кинутої на його подвір’я.

"Близько 1.00 потерпілий на подвір’ї власного домогосподарства завершував ремонтні роботи в своєму автомобілі "ВАЗ-2106". В якийсь з моментів, коли чоловік збирався вийти з салону і поставив ноги на землю, стався вибух. У результаті він отримав травми ніг, а автомобіль – механічні ушкодження", - повідомили "Журналу Житомира" в поліції.

Потерпілого терміново госпіталізували, а повідомлення про подію передали до поліції. На місці працювали слідчо-оперативні групи Головного управління Нацполіції в області та Черняхівського відділення, а також фахівці вибухотехнічної служби ГУНП.

Встановлено, що потерпілий не міг самостійно своїми діями спричинити вибух. Він стався, відповідно до зібраних на місці події речових доказів, через гранату, закинуту у подвір’я сторонньою особою.

За цим фактом було розпочато кримінальне провадження. У ході першочергових заходів поліцейські встановили причетність до події місцевого жителя, 1979 року народження. Він також визнає свою вину і стверджує, що потерпілий заборгував йому певну суму.
 

"7 листопада підозрюваного  було затримано у рамках ст. 208 (Затримання уповноваженою службовою особою) Кримінального процесуального кодексу України, а за місцем його проживання проведено обшук, - розповів заступник начальника Слідчого управління ГУНП області Володимир Богатков. - У результаті вилучено рослинну масу зеленого кольору, ймовірно, марихуану та інші речі, що можуть стати речовими доказами у провадженні".


За інформацією поліції, підозрюваному може загрожувати покарання у вигляді позбавлення волі на термін від 7 до 15 років.



Поділитись

Новини по темі: