29 березня, 2024
Ми в соцмережах

Генпрокурор Юрій Луценко подав у відставку

  • 6 листопада, 2018 13:18
Генпрокурор Юрій Луценко заявив, що подає у відставку з поста генпрокурора. Про це він сказав під час звіту в Раді у справі вбивства активістки Катерини Гандзюк, повідомляє Новое Время.

"Щоб не було ніяких сумнівів, що за владу ніхто не чіпляється, я сьогодні подаю заяву президенту України про відставку, і ви в парламенті повинні розглянути це питання", - додав Луценко.

Він також попросив розглянути питання про його відставку на поточному тижні.

4 листопада стало відомо про смерть співробітниці Херсонської міськради, активістки Катерини Гандзюк. У Києві біля будівлі МВС пройшла акція пам'яті активістки.

Напад на виконувачку обов'язків керуючого справами Херсонської міської ради Катерину Гандзюк було скоєно 31 липня в Херсоні. Невідомий облив її сірчаною кислотою, в результаті чиновниця отримала хімічні опіки тулуба, руки і обличчя (більше 35% тіла). Чиновницю з опіками госпіталізували в реанімаційне відділення обласної клінічної лікарні, а потім перевели в Київ. Медики оцінювали її стан як стабільно важкий. 

Чотирьох підозрюваних (безпосереднього виконавця замаху, покупця сірчаної кислотиі двох чоловіків, які підозрюються в організації та співучасті в скоєнні замаху на вбивство) суд заарештував на 60 діб без права внесення застави. П'ятого суд   відпустив під цілодобовий домашній арешт з носінням електронного засобу контролю.

4 листопада поліція перекваліфікувала кримінальне провадження, в якому розслідується напад на херсонську активістку, на статтю Кримінального кодексу Умисне вбивство.
Поділитись

Новини по темі: