19 березня, 2024
Ми в соцмережах
  • Головна
  • Суспільство
  • Поліція закликає житомирських дачників подбати про безпеку заміських будинків

Поліція закликає житомирських дачників подбати про безпеку заміських будинків

  • 2 листопада, 2018 13:50
У Житомирському районі дільничні офіцери поліції викрили раніше судимого житомирянина, який вкрав з чужого подвір’я металеві предмети та інструмент. 

Поліцейські зазначають, що із настанням зимового періоду відсутність господарів у дачних обійстях провокує шукачів «легкої наживи», тож закликають убезпечити громадян власне майно.

"Такі способи захисту, як забори, замки та решітки, звісно, не завадять. Але якщо вони не досить надійні, то розраховувати на них не доводиться. Навісні замки встановлювати взагалі не рекомендується: їх наявність говорить про явну відсутність господарів, що приваблює потенційних злодіїв", - розповіли "Журналу Житомира" в ГУ Нацполіції Житомирщини.

Найперше правило дачника: не залишати на осінньо-зимовий період у будиночках цінні та вартісні речі. Зберігання запасів овочів і консервації, будь-яких металевих речей також є фактором ризику. А якщо все-таки речі зберігаються на дачі, то необхідно укріпити двері та вікна дійсно надійними пристроями та решітками.

Не залишайте ваші заміські будинки без нагляду на весь зимовий період. Навідуйтесь до садиб час від часу або домовтеся із дачними сусідами про можливість  почергових таких поїздок.

Якщо ж ви виявили красномовні ознаки чийогось перебування у будинку або на території садиби, а також відсутність предметів, що там зберігалися, відразу ж повідомте до поліції. Ваші адекватні та негайні дії допоможуть правоохоронцям швидко розшукати злодіїв.
Поділитись

Новини по темі: