19 квітня, 2024
Ми в соцмережах
  • Головна
  • Культура
  • Житомир хоче привабити туристів 3D-моделями музеїв і пішохідними зонами на Замковій горі

Житомир хоче привабити туристів 3D-моделями музеїв і пішохідними зонами на Замковій горі

  • 2 листопада, 2018 8:40
У Житомирі планують розробити 3D візуалізацію краєзнавчого музею, магістрату і загалом Замкової гори. Крім того в планах - візуалізація Кмитівського музею. Про це «Журналу Житомира» повідомили в Житомирській облдержадміністрації.

«Сьогодні ми презентуємо концепцію краєзнавчого музею, магістрату і власне всієї Замкової гори як туристичного об’єкту, який би нагадував нам про нашу історію, який міг повернути у ті часи, коли заснували Житомир. І слугував би гарним туристичним магнітом для нашого регіону. Також долучили Кмитівський музей, який буде представлений у 3D-форматі. Ми уже шукаємо шляхи подальшої співпраці, як це можна використовувати для репрезентації музеїв. Для того, щоб можна було створити віртуальний туристичний маршрут і в онлайн-режимі бути нашим відвідувачами і поціновувачами», – зазначила начальник управління культури та туризму ОДА Тетяна Парфентієва під час фестивалю сучасної культури в Житомирі.

У планах архітекторів перетворити Замкову гору разом з музеями в пішохідний простір.

«Сьогодні без волонтерів, студентів, без залучення широких шкіл громадськості врятувати нашу культурну спадщину неможливо. І ми маємо досить великий досвід у цьому. Саме завдяки студентам, ми змогли обміряти краєзнавчий музей, по магістрату у нас уже були певні обміри. Адже для того, щоб будувати будь-які проекти дизайну інтер’єру, потрібно мати повністю обміряне приміщення. По-друге, ми ще раніше планували зробити Замкову гору разом із музеями і площею відкритим пішохідним простором. Завдяки тому, що Житомир підсилився у плані туристичної привабливості, я думаю, що ця концепція стане можливою. У подальшому ми працюватимемо над створенням пішохідних зон на території Замкової гори, редизайну Державного архіву і над створення такого атракційного середовища міста», – наголосила віце-президент Національної спілки архітекторів України Олена Олійник.


ФОТО: Руслан Покотило
Поділитись

Новини по темі: