20 квітня, 2024
Ми в соцмережах

У Житомирі відбулась виставка українських безпілотників. ФОТО

  • 1 листопада, 2018 15:21
В Житомирському військовому інституті ім. С.П.Корольова стартувала І Всеукраїнська науково-практична конференція, основною темою якої є бойове застосування та підготовка фахівців безпілотних авіаційних комплексів тактичних класів.

Перед початком роботи конференції в навчальному корпусі інституту відбулась виставка українських розробок, повідомляє Житомир інфо.
 

«В 2014 році слова безпілотний літальний апарат були для нас чимось дуже далеким. І якщо порівнювати безпілотники з літальними апаратами противника, то в них таке виробництво розпочалось набагато раніше. Але за цих чотири роки є велика кількість наших безпілотних літальних апаратів. Була співпраця і зі США, але і наших вітчизняних розробок вже є велика кількість. Вони всі проходять піддослідну експлуатацію і кожний тип літака розробляється для кожного роду військ окремо. Ця галузь розвивається у нас дуже і дуже стрімкими темпами», - розповідає викладач кафедри застосування безпілотних авіаційних комплексів Сергій Оверчук.


До Житомирського військового інституту з’їхались науковці із усієї України. Участь у конференції також взяли представники керівництва Міністерства оборони України, Генерального штабу ЗСУ, Воєнно-наукового управління Генерального штабу ЗСУ, командування різних видів та родів військ, Державної прикордонної служби України та Національної гвардії України.

«Зараз в умовах російської агресії і бойових дій на сході України дуже важливу роль має безпілотна авіація. В першу чергу – це безпілотні літаки-розвідники, це безпілотні літаки корегувальники вогню артилерії, безпілотники, які встановлюють радіоелектронні перешкоди. Велика потреба в безпілотній авіації вимагає поглиблених досліджень, в першу чергу наукових, проблем виробництва, застосування цих комплексів в ході операції об’єднаних сил та підготовки високоякісних фахівців саме цими питаннями і буде опікуватись наша сьогоднішня конференція», - розповідає начальник Житомирського військового інституту ім.С.П.Корольова Олександр Левченко.























ФОТО: Житомир інфо
Поділитись

Новини по темі: