19 березня, 2024
Ми в соцмережах
  • Головна
  • Кримінал
  • Телефонне шахрайство: жителі Житомирщини продовжують роздавати гроші незнайомцям

Телефонне шахрайство: жителі Житомирщини продовжують роздавати гроші незнайомцям

  • 30 жовтня, 2018 13:44
Жителі Житомирщини продовжують роздавати «банківським працівникам» та псевдо-знаймом власні збереження. Днями до підрозділів поліції області звернулися потерпілі від ошуканства телефонних шахраїв. 

Один із випадків ошуканства стався в Житомирі. 33-річний житомирянин потрапив на гачок «банківського працівника», який зателефонував йому під приводом застереження про загрозу несанкціонованого втручання у систему і зникнення з його рахунку усіх збережень. 

«Щоб захиститися від неприємностей, чоловік перерахував кошти на інший (запропонований абонентом) рахунок, врешті втративши 10000 гривень», - розповіли «Журналу Житомира» в ГУНП Житомирської області.

Також 36-річна жителька Овруччини повідомила в поліцію про те, що сприйняла телефонного абонента за знайомого чоловіка. Скориставшись встановленою довірою, пройдисвіт попросив терміново позичити йому гроші. Жінка на продиктований їй номер рахунку перерахувала через банківський термінал 5000 гривень. Уже за кілька годин, зв’язавшись із справжнім знайомцем, з’ясувала, що він їй не телефонував і грошей не потребує.

За обома фактами нині розпочаті кримінальні провадження за ч.190 (Шахрайство) Кримінального кодексу України.

Поліція закликає громадян критично і упереджено ставитись до сумнівних повідомлень. Не поспішайте з вирішенням проблемних питань у розмові з абонентами, у справжності яких ви сумніваєтесь. Будьте обережними під час здійснення будь-яких фінансових операцій. Не розголошуйте конфіденційні дані, перевіряйте відомості особисто!
Поділитись

Новини по темі: