19 березня, 2024
Ми в соцмережах
  • Головна
  • Суспільство
  • Дружина Президента, Віце-прем’єр та Міністр культури відвідали фестиваль «Жовтень у Жовтні» у Житомирі. ФОТО

Дружина Президента, Віце-прем’єр та Міністр культури відвідали фестиваль «Жовтень у Жовтні» у Житомирі. ФОТО

  • 30 жовтня, 2018 8:36
Дружина Президента України, голова Українського культурного фонду Марина Порошенко відвідала фестиваль сучасної культури «Жовтень у Жовтні» у Житомирі.

Як повідомляють в ОДА, 29 жовтня Перша леді України разом з Віце-прем’єр-міністром – Міністром регіонального розвитку, будівництва та ЖКГ України Геннадієм Зубком та Міністром культури Євгеном Нищуком, головою Житомирської ОДА Ігорем Гундичем, головою обласної ради Володимиром Ширмою та міським головою Сергієм Сухомлиним відкрили конференцію «Коли територія набуває ідентичності».

За словами Марини Порошенко, проект має дуже амбітні плани – стати головною подією у культурному житті Житомирської області.
 

«Цей фестиваль став переможцем відбору Українського культурного фонду і як результат – отримав грантову підтримку як проект національного партнерства. Фестиваль має дуже оригінальну назву – "Жовтень у Жовтні". І хочу подякувати організаторам за неординарний підхід і креативне мислення. Кінотеатр "Жовтень" завжди був культурним осередком для житомирян і є перлиною мистецтва у архітектурному комплексі міста. Сподіваюся, що саме з цього фестивалю розпочнеться відродження такої знакової для Житомира споруди, і "Жовтень" набуде нового сучасного змісту і стане центром прогресивних ідей», – зазначила Марина Порошенко.


Геннадій Зубко наголосив на тому, що більшість культурних подій в Україні відбуваються сьогодні завдяки децентралізації, можливості місцевого самоврядування рухатися вперед.
 

«Слово "децентралізація" ще 3 роки тому ніхто не чув і не розумів, що це таке. Вікно можливостей відкрилося у 2014 році. Політична воля Президента, Уряду, Верховної Ради дала можливість дивитися на розвиток місцевого самоврядування. "Жовтень у Жовтні" – це питання культурного хабу в Україні. Ми очікуємо створення стратегії, яка може потім масштабуватися в усій Україні, показати, як можна подивитися на свою спадщину, на історичні речі, які можна делегувати в перспективу. І говорити не тільки про економічні речі, інвестиції. Український культурний фонд фінансує стартапи культури, і вони набагато глибше будуть працювати на економіку країни, ніж підприємство. Це новий простір, щоб показати молоді, куди нам потрібно рухатися і в чому конкурувати», – наголосив Геннадій Зубко.


«Ті події, які відбуваються в Україні, спрямовані на те, щоб люди відчули заряд енергії і жили з думкою про майбутнє. Найкраще, коли відбуваються речі, які говорять не просто про збереження, а розвиток і життя майбутніх поколінь. Сюди приїхало багато людей з Нідерландів, Польщі, Литви. І суть не в тому, щоб просто здійснити візит, а дати свій імпульс. Тут будуть люди, які думатимуть про новий дизайн міста Житомира, напрацьовуватимуть туристичний маршрут по всій області», – додав Міністр кульутри Євген Нищук.

Після відкриття конференції дружина Президента оглянула виставку фестивалю «Можливо це мистецтво» та поділилася своїми враженнями у книзі відгуків. Під час візиту до Житомира гості фестивалю вшанували пам’ять загиблих під час Революції Гідності та поклали квіти до пам’ятного знаку Героям Небесної Сотні.

Нагадаємо, фестиваль «Жовтень у Жовтні» пройде в Житомирі з 26 жовтня по 4 листопада. Культурна подія є головною в процесі перетворення кінотеатру «Жовтень» на сучасний культурний центр.





























Поділитись

Новини по темі: