29 березня, 2024
Ми в соцмережах
  • Головна
  • Спорт
  • Батьки та вчителі Житомира за розширення програми «50 на 50»

Батьки та вчителі Житомира за розширення програми «50 на 50»

  • 23 лютого, 2013 11:41
Продовжити та розширити програму співфінансування «50 на 50» просять  батьки та вчителі Житомира у міського голови Володимира Дебоя. Про це вони заявили вчора, 28 лютого 2013 року, на засіданні батьківської ради.

Основна мета чергового зібрання батьківської ради – визначення пріоритетів фінансування шкіл із міського бюджету на 2013 рік.

Батьківський та викладацький активи звернулися до мера Житомира із пропозицією включити до програми «50 на 50» можливість заміни не лише віконних склопакетів, а й купівлю комп’ютерного та іншого обладнання, проведення ремонтів, які  часто доводилося робити власноруч. Ще одним важливим моментом, на якому настоюють батьки, є виділення коштів на забезпечення програми співфінансування із державного бюджету, адже освіта й медицина – галузі, функціонування та розвиток яких в ідеалі має забезпечувати держава.

Міський голова Володимир Дебой під час засідання запевнив, що програма «50 на 50» у 2013 році буде продовжена. Керівник Житомира підкреслив, що саме батьки мають визначати виконавця робіт, а також долучатися до контролю за фінансами та якістю виконання робіт, аби програма діяла успішно та прозоро.

«Ми додаємо фінансування галузі освіти також із міського бюджету, адже державних коштів недостатньо. Сьогодні ми зібралися разом із батьківським та вчительським активом, аби визначити першочергові потреби фінансового забезпечення. Я хочу розуміти, які проблеми турбують батьків, які вони мають ініціативи щодо покращення освіти», – сказав Володимир Дебой.

Керівник міста запевнив, що на черговій сесії ініціюватиме питання виділення коштів із міського бюджету передовсім на ті проблемні питання, які визначать батьки. Крім того, розглядатиметься питання фінансування реконструкції басейну в єдиному приміському дитячому таборі «Супутник».

Великим проблемним питанням минулого року у школах міста було недостатнє забезпечення спортивним інвентарем. Педагоги скаржилися на відсутність елементарних спортивних знарядь. Тепер цю проблему частково вирішено: у 2012 році виділено 300 тис.грн. на поповнення спортивного інвентаря, чого школи чекали не один рік.

Основною проблемою дошкільної освіти є переповненість дитячих садочків. За минулі 2 роки збільшено кількість груп у дитячих садочках, а також збережено у комунальній власності міста непрацюючий нині садочок по вул. Якубовського та спортивний комплекс при садочку по вул. Бориса Тена. У планах – їх капітальний ремонт та відновлення роботи.

Поділитись

Новини по темі: