26 квітня, 2024
Ми в соцмережах
  • Головна
  • Суспільство
  • У Житомирі вшанують пам'ять трагічно загиблого президента Польщі Леха Качиньського

У Житомирі вшанують пам'ять трагічно загиблого президента Польщі Леха Качиньського

  • 5 квітня, 2011 16:09
Житомирська організація ВО «Свобода» закликає житомирян вшанувати пам'ять трагічно загиблого президента Польщі Леха Качинського.

Крім того, як стало відомо «Журналу Житомира», свободівці пропонують перейменувати одну з вулиць Житомира на вулицю імені Леха Качинського.

"Житомирська обласна організація Всеукраїнського об'єднання« Свобода »завжди відстоювала позицію, що видатні державні діячі іноземних держав мають право бути шанованою в Україні, якщо вони працювали на благо України. Саме необхідність побудови тісного політичного і економічного співтовариства з природними союзниками - країнами Балто - Чорноморської геополітичної осі, серед яких є і Польща, відзначає програма діяльності ВО «Свобода»." - Говориться в прес-релізі організації.

10 квітня минає рівно рік другої катинської трагедії з дня трагічної загибелі президента Республіки Польща і великого друга України Леха Качинського. Україна сумує разом з польським народом.

Як відомо, за видатний особистий внесок у зміцнення українсько-польських відносин 6 грудня 2007 Качиньський був нагороджений орденом Ярослава Мудрого I ступеня. Восьмий президент Польщі підкреслював необхідність кооперації європейських країн.

Зусиллями Леха Качиньського був відкритий пам'ятник жертвам - українцям у польському селі Павлокома. Лех Качинський багато робив для того, щоб просувати інтереси України в європейських, євроатлантичних структурах, зокрема в ЄС і НАТО, був беззастережним другом українського народу.

Ообластна організація ВО «Свобода» звертається з ініціативою до Житомирського міського голови Володимира Дебоя перейменувати вулицю Косіора в Житомирі на нову назву - вулиця імені Леха Качинського.


Нагадаємо, 10 квітня 2010 року, у Смоленській області (Росія) розбився літак президента Польщі Леха Качиньського.

Справжнім шоком для всього світу і загальнонаціональною трагедією для Польщі став крах літака Ту-154 в суботу вранці, на околиці російського міста Печерськ у трьох кілометрах від Смоленська.

На борту лайнера знаходилися 88 пасажирів і 8 членів екіпажу, серед яких - президент Польщі Лех Качиньський, вища військове керівництво країни, а також безліч інших високопоставлених чиновників, політиків та відомих громадських діячів.
Поділитись

Новини по темі: