20 квітня, 2024
Ми в соцмережах
  • Головна
  • Житомир
  • Ціни на проїзд у житомирських маршрутках підвищувати поки не будуть

Ціни на проїзд у житомирських маршрутках підвищувати поки не будуть

  • 4 квітня, 2011 9:03
Сьогодні в Житомирі в міському палаці культури відбулися громадські слухання на тему підвищення цін на проїзд у міських маршрутках.

Нагадаємо, як повідомляв «Журнал Житомира», влада Житомира планувала підвищити ціни на проїзд з 10 квітня 2011 року до 2,5 грн. Зараз ціна становить 1,5 грн.

Як повідомив заступник мера Житомира Іван Заінчковский, який курує транспортну галузь, розрахункова документація до цих пір знаходиться на розгляді у двох українських міністерствах - економіки і транспорту, тому слухання було вирішено провести в два етапи.

Продовження громадських слухань з питань підняття тарифів на проїзд у міських маршрутках відбудеться через тиждень після того, як будуть отримані висновки міністерств та підготовлено проект рішення міської ради про підвищення тарифів.

Метою заходу, що відбувся було ознайомити громадськість з механізмом розрахунку.

Житомирські перевізники, від імені яких виступив Юрій Дорогов, наполягають на підвищенні проїзду до 2,50 грн., вказуючи на підвищення рівня мінімальної заробітної плати, вартості газу, бензину, паливно-мастильних матеріалів та інших витратних матеріалів.

- Собівартість перевезень на деяких маршрутах перевищує 3 грн., - Заявив перевізник.

У нових тарифах закладається 15-відсоткова рентабельність перевезень. Причому, як підкреслювалося, підвищення тарифів на проїзд зовсім не спричинить за собою більш комфортні умови перевезень пасажирів, не вплине на придбання нових транспортних засобів і на підвищення зарплат водіям, - йдеться на покриття поточних витрат автопідприємств і приватних перевізників.
Поділитись

Новини по темі: