28 березня, 2024
Ми в соцмережах
  • Головна
  • Афіша
  • Андрій Курков презентуватиме житомирянам свою нову книгу

Андрій Курков презентуватиме житомирянам свою нову книгу

  • 4 квітня, 2011 13:42
У четвер 7 квітня свої нові книги житомирянам презентують Андрій Курков (роман "Садівник із Очакова") та переможниця конкурсу "Єворформат - 2009" Елеонора Сіндєєва (роман "Скарб").

Андрій Курков – один із найпопулярніших у Європі українських письменників, книги якого неодноразово потрапляли до списку європейських бестеллерів. У 1988 році став членом англійського ПЕН-клубу – найпрестижнішого письменницького клубу у світі.

У 1993 році провів 10 днів на хорватсько-боснійській лінії фронту, об'їздив півсвіту, у 1997 році ввійшов у трійку кращих кіносценаристів Європи, у 1999 році його роман «Пікнік на льоду» став першою книгою із СНД, що ввійшла в десятку європейських бестселерів, у 2003 році цей же роман за результатами голосування в Базелеві (Швейцарія) було оголошено улюбленою книжкою його мешканців. 

Романи Андрія Куркова перекладені на 22 мови. За сценаріями А. Куркова знято більше 20 фільмів.

Елеонора Сіндєєва – народилася у 1981 році на Дніпропетровщині. Закінчила Дніпропетровський національний університет за спеціальністю «Історія та практична психологія», однак відразу після отримання диплома почала працювати журналістом на телебаченні та у різноманітних виданнях. 

Писала все своє життя однак до серйозних та постійних літературних вправ взялася лише кілька років тому. У 2008 році написала свій перший роман «Скарб», який і став переможцем конкурсу короткого роману «Євроформат-2009». 

Окрім того у творчому доробку має вже солідну збірку оповідань, кілька повістей і есеїв та одну п'єсу. Наразі працює над другим романом. 

Андрій Курков у Житомирі
Поділитись

Новини по темі: