28 березня, 2024
Ми в соцмережах
  • Головна
  • Технології
  • Рижук вимагає прискорити роботу з відновлення гідроелектростанції в Житомирі

Рижук вимагає прискорити роботу з відновлення гідроелектростанції в Житомирі

  • 31 березня, 2011 18:47
Житомирська держадміністрація має намір офіційно звернутися до Житомирської мерії з вимогою прискорити роботу з відновлення гідроелектростанції в Житомирі.

Як стало відомо «Журналу Житомира», Сергій Рижук звернувся до мера Житомира Володимира Дебоя з проханням взяти питання відновлення роботи гідроелектростанції на особистий контроль.

- Раз на тиждень до мене стукають бізнесмени. Кажуть: ось гроші, технології, ми все зробимо і самі ж підключимося до системи електрифікації. Якого ще нам бісса треба? Якщо в Лугинах (райцентр Житомирської області) прекрасно працює гідроелектростанція - то чому їй не можна працювати в Житомирі? - запитує Рижук.

За словами губернатора, в 2010 році в Житомирській області відновили роботу 10 ГЕС з 40.

Як стверджує Володимир Дебой, днями він мав розмову з представниками провідної в Україні фірми, яка спеціалізовано займається гідроенергетикою.

- Для нас головне - не помилитися і знайти тих інвесторів, які зарекомендували б себе в Житомирі реальною роботою, мають прозорі фінанси та бажання будувати ці та інші об'єкти. Тому що сьогодні є багато пропозицій щодо водоканалу, теплокомуненерго, сміттєзаводу і ГЕС. - говорить Дебой.

Як стверджують фахівці, Житомир унікальний тим, що можна використовувати існуючий каскад греблі, і таким чином максимально отримувати ефект від роботи ГЕС.

- Ми з усіма зустрічаємося, вивчаємо з усіх боків, потім на представників найбільш перспективних підприємств відправимо листи до контролюючих служб для того, щоб перевірити їх статус. І тільки тоді прозоро приймемо рішення. Рішення будуть сесійні, публічні і зрозумілі, - підбив підсумок голова міста - Володимир Дебой.
Поділитись

Новини по темі: