17 квітня, 2024
Ми в соцмережах

У житомирському театрі готують прем'єру «Король-Олень». ВІДЕО

  • 28 березня, 2011 21:26
Вже третій місяць поспіль у Житомирському музично-драматичному театрі ім. Кочерги кипить робота. Тут готують виставу "Король-Олень" італійського драматурга Карло Гоцці.

Вперше п'єсу поставили в Венеції 250 років тому. Але перечитавши сюжет, режисер Петро Авраменко побачив, що і через чверть тисячоліття казка не втратила своєї актуальності:

- Я буквально загорівся цією виставою і вирішив її ставити. В Україні я не знайшов ні постановок, ні перекладу на українську мову. Тому за допомогою звернулися до Володимира Шинкарука, який зробив чудовий переклад. А складність полягала в тому, що п'єса написана у віршованій формі і треба було це передати. Все вдалося.

Працювати над виставою складно, але цікаво - в один голос кажуть актори. Вони намагаються передати всю глибину і актуальність казки, але при цьому залишити її легкою і зрозумілою для всіх: як для дорослих, так і для дітей.

Попередні постановки Петра Авраменко "Забути Герострата" і "Метерлінк у стилі new" були визнані дуже вдалими. Тому і від прем'єри чекають вибуху:

- Його постановки далеко не провінційного рівня. Вони значно більш високого рівня естетичного і художнього, - каже театральний критик Олександр Чирков. - Ну просто доводиться дивуватися, звідки у такого молодого людини стільки думок глибоких, чистих, світлих. Думок, які дають життя новому театру - молодому театру міста Житомира.
Оцінити всю глибину казки «Король-Олень» можна буде вже через місяць. Прем'єра запланована на 3 травня.

Оксана Трокоз, «Журнал Житомира»


Поділитись

Новини по темі: