20 квітня, 2024
Ми в соцмережах
  • Головна
  • Житомир
  • У Житомирі депутати хочуть заборонити продаж горілки та пива після 22:00

У Житомирі депутати хочуть заборонити продаж горілки та пива після 22:00

  • 28 березня, 2011 21:21
У Житомирі хочуть ввести "сухий закон", який триватиме з 22.00 до 9 ранку.

З ініціативою обмежити продаж алкогольних напоїв у вечірній час виступили депутати міськради від партії «Фронт змін», серед яких житомирянка Наталія Боровська.

Проект, підготовлений «фронтовиками», передбачає заборонити продаж алкоголю в магазинах міста в період з 22.00 до 9.00. А продавати алкогольні та слабоалкогольні напої на території Житомира в так званих малих архітектурних формах - кіосках, павільйонах - депутати пропонують заборонити взагалі. Навіть вдень.

Придбати алкоголь у нічний час житомиряни зможуть тільки в ресторанах і барах.

Підприємці ж, які торгують алкогольними напоями, до ідеї такої заборони поставилися філософськи.

- Ні про яку користь від такого рішення для нас і мови бути не може, - поділилася з журналістами Руслана Леонідівна, директор одного з житомирських гастрономів, які працюють цілодобово. - А якщо говорити про прибуток, то природно - прибуток втрачається. Тому що наш магазин працює цілодобово, він повинен себе окупати. І цілком природно, що вночі ми продаємо в основному алкоголь. За хлібом мало хто приходить в цей час. Скоріш за все, якщо ухвалять таке рішення, ми просто змінимо режим роботи.

Автори антиалкогольного проекту так само запропонували заборонити в Житомирі і рекламу пива на зовнішніх носіях.

Для вивчення ситуації створена спеціальна робоча група, потім по цьому питанню проведуть громадські слухання. Винести остаточний вердикт
- Заборонити або залишити як є, належить депутатам на сесії Житомирської міськради.

Наталія Боровська, депутат міськради:

- Я - мама двох синів. Мене обурює те, що вулиці нашого міста забиті рекламою пива. Наприклад, продуктовий магазин біля 17-ї школи - вітрина магазину заклеєна рекламою пива. Зображення просто обурлива - на тлі стіни футбольний м'яч і пиво! До яких висновків прийде юний школяр-футболіст, дивлячись на таку рекламу? «Мама купила мені м'яч, але для того, щоб стати спортсменом, мені необхідно ще й пиво!». Пиво - «важлива складова» занять спортом? Я думаю, що депутати на сесії підтримають мій проект. У них, так само, як і в мене, є діти, у багатьох вже онуки.


Раніше, в Житомирі вже обмежували продаж міцних спиртних напоїв - на День міста і під час фестивалю Студентська республіка.
Поділитись

Новини по темі: