16 квітня, 2024
Ми в соцмережах

ЗМІ: Дебоєм управляє Рижук

  • 28 березня, 2011 21:14
Ставши міським головою Житомира, представник Партії регіонів Володимир Дебой фактично так і залишився заступником губернатора. У результаті місто втратило один з атрибутів місцевого самоврядування - незалежного мера - і перейшов на ручне управління з облдержадміністрації, - пише оглядач газети Коментарі Рустем Халілов.

Дійсно, результати минулорічних виборів мера в Житомирі для багатьох виявилися несподіваними. Заступника губернатора Володимира Дебоя мало хто очікував побачити в кріслі мера. Однак він набрав 19,9% голосів, Тодішній мер Віра Шелудченко стала другою (16,1), а кандидат від «Фронту Змін» Геннадій Зубко - третім (15,9%).

Якщо до виборів бажання, призначеного Віктором Януковичем губернатором Сергія Рижука, дуже глибоко вникати в міські проблеми Житомира не знаходило розуміння у Віри Тимофіївни, то тепер йому вже ніщо не заважає. Губернатор і новий мер демонструють єдність з питань управління містом.

До слова, на сесії міськради з нагоди прийняття присяги мера Дебоя людям нетямущим, мабуть, було не цілком зрозуміло, хто ж із чиновників - мер. Рижук виступив з промовою довшою, ніж градоначальник, змалювавши всі блага, які незабаром має отримати місто.

Ну а остаточно прояснилася ситуація - з якого кабінету керують містом, коли почалися перші кадрові призначення. Групу заступників для нового мера «рекомендували» в ОДА. Злагодженої роботи у призначенців не вийшло, так що, відзначаючи свою стоденку, похвалитися Дебою було особливо нічим.

Та й Рижук, очевидно, не задоволений успіхами своєї креатури, з місяць тому вирішив посилити місто «другим мером». На цю роль був обраний колишній голова Коростишівської РДА Олександр Нікітюк. Ставши заступником голови ОДА, він також отримав повноваження куратора обласного центру.

Никитюк з перших кроків на новій посаді розкритикував роботу міських комунальників, став за власною ініціативою проводити з ними наради, загрожувати санкціями, словом, вести себе так, ніби він і є справжній мер міста.
Теги:
Поділитись

Новини по темі: