29 березня, 2024
Ми в соцмережах
  • Головна
  • Влада
  • Мер Житомира не вважає за потрібне допомагати художникам які постраждали від прориву труб

Мер Житомира не вважає за потрібне допомагати художникам які постраждали від прориву труб

  • 28 березня, 2011 19:49
Мер Житомира Володимир Дебой вважає, що немає необхідності допомагати художникам, чиї роботи і майстерні постраждали, після сильного підтоплення.

На думку мера, багато майстрів заробляють цілком достатньо для того, щоб забезпечити собі нормальні умови для роботи, передає z-obektiv.

- Їхні картини коштують тисячі доларів. Я впевнений, що вони в змозі привести в порядок свої майстерні. Це нормальна практика, коли орендар за свої гроші призводить приміщення в божеський вид, - сказав Володимир Дебой.

Глава міської ради не бачить сенсу у виділенні грошей з бюджету на допомогу художникам. Володимир Дебой каже, що грошові кошти потрібно спрямовувати на більш значимі ділянки.

Варто відзначити, що в домашній колекції мера є декілька картин, подарованих житомирськими художниками.

- У мене трохи картин. Не маю звички купувати все підряд і захламлюватт цим всі стіни. Купую тільки дуже гідні картини, - каже Володимир Дебой.


Нагадаємо, що 8 жовтня 2010 року в Житомирському Будинку Художника, що по вулиці Театральній 8, на горищі лопнули старі труби. Тоді, вода під великим тиском залила майстерні художників з четвертого по перший поверх. За словами художників, загинули всі пастелі, графіка, все, що було виконано на папері або картоні.


Як повідомлялося, в суботу 26 березня 2011 року, в Житомирі в новій арт-галереї "Акрополь", відкрилася  виставка картин молодого житомирського художника Артура Пурліева. Відкриття галереї відвідав мер міста Житомира Володимир Дебой.
Поділитись

Новини по темі: