18 квітня, 2024
Ми в соцмережах
  • Головна
  • Культура
  • Обласна філармонія стане центром культурного життя Житомирської області - Рижук

Обласна філармонія стане центром культурного життя Житомирської області - Рижук

  • 26 березня, 2011 19:21
Губернатор Житомирщини Сергій Рижук, під час виїзної наради з питань благоустрою обласної філармонії в Житомирі, пообіцяв що приміщення філармонії буде центром культурного життя області.

Про це «Журналу Житомира» повідомляє управління з питань внутрішньої політики та зв'язків з громадськістю облдержадміністрації.

Вчора, 25 березня в Житомирі відбулася виїзна нарада за участю голови облдержадміністрації Сергія Рижука, голови обласної ради Йосипа Запаловського, мера міста Володимира Дебоя з благоустрою обласної філармонії.

У нараді також взяли участь перший заступник голови облдержадміністрації Микола Олещенко, заступник-керівник апарату облдержадміністрації Олександр Никитюк, заступники Микола Дейсан, Ігор Орлов і Віктор Куницький.

Окреслюючи мету заходу, Сергій Рижук відзначив, що будівля обласної філармонії має бути центром культурного життя області, і той технічний стан, в якому вона зараз перебуває, ніяк не сприяє цьому.

Тому учасники наради повинні визначитися з обсягом робіт і тими першочерговими кроками, які повинні дати старт робіт з благоустрою приміщення філармонії.

Фінансування робіт буде проводитися як з державного бюджету, так і за кошти меценатів.


ДОВІДКА: У 1858 році в Житомирі був побудований перший кам'яний театр в Україні, тепер тут знаходиться обласна державна філармонія.

Це приміщення, зокрема, пам'ятає знаменитих акторів М. Кропивницького, М. Заньковецьку, В. Коміссаржевську, А. Оларіджа, П. Віардо, яких тут слухав видатний письменник Іван Тургенєв.
Поділитись

Новини по темі: