23 квітня, 2024
Ми в соцмережах
  • Головна
  • Влада
  • Влада Житомира проведе традиційну весняну толоку по-новому

Влада Житомира проведе традиційну весняну толоку по-новому

  • 22 березня, 2011 10:59
У Житомирі комунальні служби та відповідні управління міської ради оголосили про підготовку до загальноміської толоки та санітарного прибирання міста.
 
Як повідомив «Журналу Житомира» на робочій нараді з питань ЖКГ, заступник міського голови, він же - голова робочого штабу з контролю за ходом підготовки до проведення весняної толоки міста Микола Боровець, міський голова Володимир Дебой 17 березня видав розпорядження про весняний загальноміському впорядкування та санітарної очистки міста.
 
Конкретні заходи та перелік необхідних робіт будуть затверджені на розширеному засіданні виконавчого комітету міської ради 24 березня.
 
Микола Боровець розповів про нові терміни і поняття, які збираються ввести в цьому році. 
 
Нововведенням буде так званий «санітарний паспорт» певній території, в письмовому вигляді визначає конкретні завдання для кожного підприємства і суб'єкта господарської діяльності з прибирання закріпленої за ним території.
 
Другий документ - «паспорт округу», за основу якого взято 30 депутатських округів Житомира.
 
- Паспорт округу включає весь соціально-інфраструктурний набір та наявні проблеми округів. Не тільки депутат повинен бути головною відповідальною особою в цьому окрузі. Просто місто поділили на сектори і склали цей паспорт. Друге - кожен квадратний метр міста повинен бути вписаний в санітарний паспорт. Це окремий документ із закріпленим територіям. Суб'єкт господарської діяльності або установа, отримавши цей документ, буде бачити в офіційному вигляді, яка територія за ним закріплена і які завдання з обслуговування цієї території перед ним стоять, - пояснив Микола Боровець
 
Третім важливим моментом Микола Боровець назвав міру відповідальності за невиконання цих завдань, яка також описана в даних документах.
 
Заступник начальника КП «Інспекція з благоустрою міста Житомира» Тетяна Степаницька нагадала, що за неналежне утримання території і порушення санітарного стану з лютого 2010 року діють розміри штрафних санкцій: для громадян - 340 грн., максимальний - 1360 гривень, для посадових осіб та приватних підприємців - від 850 до 1700 грн.
 
Поділитись

Новини по темі: