18 квітня, 2024
Ми в соцмережах
  • Головна
  • Кримінал
  • Прокуратура виявила в Левкові кар'єр облаштований без документів

Прокуратура виявила в Левкові кар'єр облаштований без документів

  • 16 березня, 2011 14:55
На території Левківської сільської ради в Житомирському районі виявлено кар'єр з видобутку грунтово-піщаної суміші, облаштований без документів на земельну ділянку.

Як повідомили «Журналу Житомира», цей факт був встановлений прокуратурою району в ході перевірки дотримання природоохоронного законодавства.

Як з'ясувалося, кар'єр був облаштований за вказівкою керівника одного з товариств з обмеженою відповідальністю. Ділки добували грунтово-піщану суміш, не маючи на те жодних законних підстав, оскільки ні документів на земельну ділянку, ні спеціальних дозволів на заняття цією діяльністю не мали.

У результаті такого "господарювання" був знятий родючий шар грунту на земельній ділянці сільгосппризначення площею 2,3 га. Крім того, ця земля була виведена з сільгоспобігу. У цілому державі завдано збитків у сумі понад 100 тис. грн.

За цим фактом прокуратурою Житомирської області порушено кримінальну справу, яку розслідувано і розглянуто судом. Збитки відшкодовані в повному обсязі.

Тільки протягом червня-липня 2010 року підприємство видобуло понад 70 тисяч кубометрів піску та отримала 5,7 млн ​​грн доходу. Житомирський міжрайонний природоохоронний прокурор звернувся до господарського суду області з позовною заявою про стягнення з підприємства на користь Фонду охорони навколишнього природного середовища Левковської сільради незаконно отриманий дохід на загальну суму 5,7 млн ​​грн. На добувача піску також накладено зобов'язання привести земельну ділянку до попереднього стану.

За словами фахівців, для Житомирщини залишається актуальною проблема самовільного видобутку корисних копалин. У першу чергу це стосується піску та глини. Спеціальні дозволи на видобуток піску мають лише 8 суб'єктів господарської діяльності. При цьому зафіксовано численні факти самовільного видобутку піску, грунту і глини в місцях, які для цього не призначені.
Поділитись

Новини по темі: