28 березня, 2024
Ми в соцмережах
  • Головна
  • Спорт
  • Директор готелю «Житомир» Юрій Опанащук став новим головою федерації футболу

Директор готелю «Житомир» Юрій Опанащук став новим головою федерації футболу

  • 15 березня, 2011 14:37
Сьогодні 15 березня 2011 на звітно-виборчій конференції Федерації Футболу України в Житомирській області новим головою обрано Юрія Опанащука, директора готельного господарства «Житомир».

На конференцію прибули 45 делегатів з 52.

На порядку денному звітно-виборчої конференції було винесено 11 питань серед, яких: звіт голови ЖОФФ (А. Чернявського) за 2007 - 2011р., Обрання нового голови Житомирської федерації, його заступників і членів виконавчого комітету.

Після того, як ще чинний голова відзвітував про свою роботу за 4 роки, делегати оцінили його роботу задовільною і почали обирання нового голови.

На посаду голови обласної федерації футболу висунуті були дві кандидатури - Олександр Чернявський та Юрій Опанащук. Оскільки Чернявський в останній момент оголосив, що знімає свою кандидатуру, делегати змушені були голосувати лише за одного кандидата. За підсумками голосування 42 голосами була підтримана кандидатура Опанащука.

Конференція проходила у напруженій обстановці, оскільки в залі перебував Олександр Коцюбко і члени Житомирського федерації футболу, а в коридорах «чергували» співробітники правоохоронних органів.

Таким чином, в Житомирській області існує дві федерації футболу України: одна очолювана Олександром Коцюбко, А друга - Юрієм Опанащуком. При цьому, немає жодної професійної футбольної команди.

Заступник губернатора Житомирської області Віктор Балюрко зазначив, що облдержадміністрація не має підтвердження легітимності обласної федерації футболу очолюваної Коцюбко, тому влада вважає Опанащука чинним головою цієї організації.

Голова професійної футбольної ліги України Мілетій Бальчос, який був присутній на конференції, зазначив, що засмучений ситуацією, що склалася в Житомирській області.

- Я вважаю те, що федерація розділилася на дві частини, - це «заслуга» Чернявського. Хочу вибачитися перед всіма, що свого часу активно лобіював Чернявського. На жаль, Олександр Петрович не виправдав надій, і не виконав поставлених перед ним завдань. Звертаюся до новообраному голови Юрія Опанащука, перед вами стоїть важливе завдання - об'єднати федерацію футболу в Житомирській області. Тепер думайте, як розв'язати цей вузол. - Заявив Бальчос.

Голова ЖОФФ Олександр Коцюбко (який був обраний на позачерговій звітно-виборній конференції 2 січня 2011 року) зазначив, що конференція є нелегітимною. А влада області просто намагаються організувати федерацію футболу «під себе».

Коцюбко вважає, що арбітром у цій проблемі повинна виступити Федерація Футболу України.
Поділитись

Новини по темі: