16 квітня, 2024
Ми в соцмережах

У Житомирі зафіксовано першу смерть від свинячого грипу A/H1N1. ВІДЕО

  • 15 березня, 2011 14:17
У Житомирі зафіксовано каліфорнійський грип ("свинячий грип"). Вірус типу A/H1N1 не реєструвався в області протягом усієї зими, а з початку березня зафіксовано відразу декілька випадків, один з яких - смертельний.

Смерть від грипу медики пояснюють пізнім зверненням за професійною допомогою. 

 - Жінка, 51 рік, яка захворіла на каліфорнійський грип, померла. Це пов'язано з великим ускладненням, двостороння пневмонія, яка призвела до цього, але організм був ослаблений, вона лікувалася самостійно, вдома, протягом 10 днів. - повідомила заступник головного санітарного лікаря м. Житомира Галина Шарапа.

1942 випадки ГРВІ і 30 грипу. Така картина в Житомирі за минулий тиждень. Серед хворих в основному діти і тільки 20% - дорослих. У цілому захворюваність йде на спад. Вводити карантин у навчальних закладах міста підстав немає.

У цьому році лікарі відзначають ще одну особливість: в основному каліфорнійський грип хворіють діти.

Симптоми хвороби: температура 40-41 градус, нудота, біль у горлі і кашель. Найбільш уразливі до ускладнень легені, тому грип переростає в пневмонію.

Щоб уберегтися, кажуть, треба добре харчуватися, провітрювати кімнати, їсти вітаміни, часник і цибулю. І головне, зазначають: при перших же проявах хвороби відразу звертатися до лікаря.

Поділитись

Новини по темі: