24 квітня, 2024
Ми в соцмережах
  • Головна
  • Влада
  • Житомирська область потрапила до списку найбільших боржників за газ

Житомирська область потрапила до списку найбільших боржників за газ

  • 15 березня, 2011 21:14
На виробничій нараді під головуванням директора ДК "Газ Україна" Едуарда Швидкого за участю керівників підприємств з газопостачання та газифікації відбувся 11 березня, було висунуто вимогу посилити дисципліну споживання природного газу та розрахунків за нього різних категорій споживачів.

Про це повідомили в прес-службі ДК "Газ України" НАК "Нафтогаз Україна", пише УНІАН.

У повідомленні наголошується, що станом на 11 березня ц.р. заборгованість підприємств комунальної теплоенергетики (ТКЕ) за природний газ, спожитий протягом опалювального періоду 2010-2011 рр.. (З 1 жовтня 2010 р., без АЕК "Київенерго"), становить 6,2 млрд. грн. (Рівень оплати - 46%).

Найбільші борги за газ (з 1 жовтня 2010 р.) накопичили підприємства ТКЕ Донецької (1 млрд. грн.), Дніпропетровської (888 млн. грн.), Харківської (791 млн. грн.), Луганській (351 млн. грн.) , Запорізької (325 млн. грн.), Одеській (297 млн. грн.), Київської (240 млн. грн.), Львівській (235 млн. грн.), Полтавській (201 млн. грн.), Житомирській (144 млн . грн.) областей та АР Крим (254 млн. грн.).

При цьому було зазначено, що побутові споживачі загалом сумлінно сплачують вартість комунальних послуг, в т.ч. вартість теплової енергії, а також спожитого природного газу. Проте сплачені грошові кошти не надходять у повному обсязі в ДК «Газ Україна».

Директор ДК «Газ Україна» Швидкійобратіл увагу керівників підприємств з газопостачання та газифікації на необхідність приведення споживання природного газу підприємствами ТКЕ у відповідність з виділеними їм плановими обсягами газу. У разі незадовільних розрахунків тепловиробників з компанією, керівники підприємств з газопостачання та газифікації повинні обмежувати споживання природного газу підприємствами ТКЕ-боржниками.

Фахівці ДК «Газ Україна» виїдуть у регіони для надання необхідної допомоги з обмеження газопостачання підприємств ТКЕ-боржників, зазначив Швидкий.

Директор ДК «Газ України» також звернув увагу керівників підприємств з газопостачання та газифікації на необхідність встановлення сучасних приладів обліку природного газу у побутових споживачів.

Окрема увага приділялася необхідності впровадження заходів з попередження випадків побутового травматизму, викликаного порушенням правил користування газовими приладами і газом в побуті.


Нагадаємо, згідно з положеннями статті 13 Закону України «Про теплопостачання», відповідальність за теплопостачання покладена на органи місцевого самоврядування.

Відповідно до вимог Закону України від 08.07.2010 р. № 2467-VI «Про засади функціонування ринку природного газу» та постанови Кабінету міністрів України від 27.12.2001 р. № 1729, імпортований природний газ реалізується в Україні лише за умови стовідсоткової оплати споживачами використаного природного газу.
Поділитись

Новини по темі: