18 квітня, 2024
Ми в соцмережах
  • Головна
  • Події
  • Піротехніки з Житомира розповіли як вони підірвали водонапірну вежу у Бердичеві. ФОТО. ВІДЕО

Піротехніки з Житомира розповіли як вони підірвали водонапірну вежу у Бердичеві. ФОТО. ВІДЕО

  • 11 березня, 2011 18:32
Сьогодні в Бердичеві підірвали стару водонапірну башту, яка знаходилася на території колишньої військової частини по вулиці Білопільській.

Група піротехніків Житомирського УМНС заклала по периметру 26 метрової водонапірної башти, близько 6 кілограмів тротилу і підірвала небезпечну споруду.

За словами майора Ситника, одного з представників МНС, дана споруда давно перебувала в аварійному стані, отже було вирішено знести цю вежу. Розібрати її вручну виявилося неможливо, так-як заважав бетонний купол на верхівці вежі.

Якби купол був споруджений із металевих конструкцій, то його можна було б зняти за допомогою крана і таки розібрати цю споруду вручну.

Вежа була споруджена ще в 1936 році, на ній можна побачити сліди військових дій - війну вона вистояла, але де гарантії, що вона витримає ще кілька років? Тому власником ділянки, на якій будується м'ясопереробний завод, було піднято питання про знесення аварійної споруди.

- Сама процедура руйнування полягає в закладанні тротилу, але найголовніше - правильно розрахувати кут падіння вежі. У стіни будинку закладаються тротилові заряди, які, вибухаючи, послаблюють сам будинок, а інше робить сила тяжіння. Маса тротилу вираховується за товщиною стін, адже тротилові заряди встановлюються на половину товщини стіни. - Розповіли піротехніки МНС.





















Поділитись

Новини по темі: