25 квітня, 2024
Ми в соцмережах
  • Головна
  • Житомир
  • У Житомирі починають будівництво двох житлових будинків - 10-ти і 14-поверхового. У планах 16-поверхівка

У Житомирі починають будівництво двох житлових будинків - 10-ти і 14-поверхового. У планах 16-поверхівка

  • 11 березня, 2011 18:23
Навесні цього року в Житомирі за адресою вул. Космонавтів, 60 планується почати будівництво двох багатоповерхових будинків за програмою соціального житла. Вже готова проектна документація і отримана підтримка місцевої влади.

Проектом будівництва соціального житла займається відомий у 90-і роки в Житомирі і Україні молодіжно-житловий кооператив «Інтернаціоналіст».

- Головою правління я став 6 місяців тому. Я представляю в Житомирі одну приватну фірму, веду, так би мовити, приватний бізнес. Підтримував стосунки зі старим керівництвом МЖК "Інтернаціоналіст", бачив, підказував, намагався допомогти. Перш ніж очолити цю організацію, звернувся до державного фонду сприяння молодіжному житловому будівництву. Заручився підтримкою голови фонду Леоніда Рисухіна, а також друзів, знайомих. Почав шукати шляхи, як вивести кооператив з банкрута, зайнявся пошуком інвестора. Тепер можна діяти з новими силами. - Розповідає в інтерв'ю новий голова правління МЖК «Інтернаціоналіст» Микола Міскевич.

За словами Міскевича, зараз вони чекають, що відгукнуться молоді люди, які зацікавлені у придбанні власного житла. А також люди, які можуть внести приватні інвестиції для отримання квартир в будинках. Адже у МЖК є все: будівельна компанія, земля в оренді під будівництво будинків і проекти.

- Ми починаємо вести будівництво, і будемо його продовжувати під контролем громадськості міста та місцевої влади. Вже цієї весни починаємо будівництво двох будинків - 10-ти і 14-поверхового на вул. Космонавтів, 60. - Говорить Міскевич.

Земля під будівництво була взята кооперативом в оренду. У мерії вже є підписаний дозвіл на будівництво.

- У плані соціального житла плануємо відштовхнутися від собівартості - в межах 4,200-4,800 гривень, а решта ціна буде залежати від ринкової ціни на нове житло. Також плануємо виділити місту кілька квартир для соціально незахищених верств населення - інвалідів війни, багатодітних сімей. Одразу хочу застерегти, що я проти формулювання «елітне» і «неелітне» житло. Образлива фраза. Що значить «елітне житло»? 5 поверхів, скляні стіни, підвищений комфорт? Це неправильно. Будь-яке житло повинно бути побудовано як елітне - велике або маленьке. Це означає нові технології, зручні комунікації. У наших майбутніх будинках закладена житлоплощу від 37 до 60 квадратних метрів (однокімнатна квартира), а найбільша квартира - 97 квадратних метрів (трикімнатна). Ми якраз і говоримо про соціальне житло - покупка житла буде доступна середнім верствам населення.

Микола Міскевич запевняє що в новобудовах будуть присутні нові технології та зручні комунікації.

- Ми запланували ще одне ноу-хау - дахову котельню. Це найголовніша річ, яка відриває майбутніх мешканців від системи ЖКГ і прогнилих комунікацій. До нашого будинку підходить тільки вода і електрика і йде каналізація. Причому електрика буде живиться по двох підстанціях - у разі обриву проводів будинок переходить на запасне електропостачання. За допомогою котельні, розташованої на даху, будуть обігріватися наші будинки, а не земля в радіусі декількох кілометрів. І, до речі, сусідні, прилеглі до наших домівок, теж.

Крім того, у нового голови вже «зріє» проект з будівництва 16-поверхового будинку на Смолянський площі. "Їм ним займемося відразу, як тільки «витягнемо» будинку на Космонавтів" - заявив Міскевич.
Поділитись

Новини по темі: