19 квітня, 2024
Ми в соцмережах
  • Головна
  • Економіка
  • Вісім українських мільярдерів потрапили в список найбагатших людей світу - Forbes

Вісім українських мільярдерів потрапили в список найбагатших людей світу - Forbes

  • 10 березня, 2011 19:34
Щорічний рейтинг найбагатших людей світу від Forbes цього року побив два історичні рекорди: загальна кількість учасників - 1210 чоловік - і їх сумарні статки - $ 4,5 трильйона, ця сума перевищує ВВП Німеччини.

Найбільший приріст забезпечили країни БРІК - звідти походять 108 з 214 новачків рейтингу. Більше ста власних мільярдерів є в США (413), Китаї (115) та Росії (101).

На вершині, як і в минулому році, мексиканець Карлос Слім Елу, який розбагатів на $ 20,5 млрд - більше, ніж хто-небудь ще. Стан телекомунікаційного магната тепер оцінюється в $ 74 млрд. Білл Гейтс (№ 2) і Уоррен Баффет (№ 3) володіють $ 56 млрд і $ 50 млрд відповідно.

Майже всі ринки показали зростання, але особливо швидко багатіє Азіатсько-Тихоокеанський регіон. Тут живе 332 мільярдера, на 98 більше, ніж у минулому році. Сполучені Штати все ще поза конкуренцією, але поступово здають позиції. Всього 6% американських мільярдерів в цьому році - новачки, проти 47% в Китаї або 30% - у Росії.

У список найбагатших людей світу потрапили вісім українців: на 39-місці розташувався Рінат Ахметов зі статком в 16 млрд доларів (у минулому році його капітал, відповідно до журналу, становив 5,2 млрд доларів), далі на 336-му, Віктор Пінчук з 3,3 млрд доларів, ще нижче з капіталами від 1 до 2,5 млрд доларів коштують: Ігор Коломойський, Геннадій Боголюбов, Костянтин Жеваго, Юрій Косюк, Андрій Веревський і Олег Бахматюк.

Найбагатший житель Росії - власник Новолипецького металургійного комбінату Володимир Лісін - займає 14 місце в табелі про ранги (у минулому році він був у четвертому десятку). Друге місце в російському заліку займає Олексій Мордашов, а за ним розташовується ще чотири підприємці з вираженим інтересом до металургії: Михайло Прохоров, Володимир Потанін, Алішер Усманов і Олег Дерипаска.

Найуспішніша компанія минулого року - Facebook, оцінювана зараз у $ 50 млрд - породила цілих шість мільярдерів. Статки Марка Цукерберга збільшилося за рік на 238% і досягли $13,5 млрд. Інвестиції в соціальну мережу забезпечили місце в списку і російському підприємцю Юрію Мільнеру.
Поділитись

Новини по темі: